Teknoloji

RIM BlackBerry PlayBook’a başka kaynaklardan uygulama yükletmeme kararından geri adım attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in yazılımcı ilişkilerinden sorumlu başkan yardımcısı Alec Saunders Twitter üzerinden BlackBerry PlayBook üzerine App World dışındaki kaynaklardan uygulama yüklenmesine izin vermeyeceği şeklinde açıklamada bulunmuştu. Ne var ki Saunders, BlackBerry Geliştirici Blogu üzerinden yayınladığı bir yazıda olayın gerçek yüzünün böyle olmadığını dile getirdi.

Aslında RIM’in alternatif uygulama yükleme yollarını kapattığı yokmuş, ancak bu özelliğin geleceği hâla tam olarak belli olmuş değil. Saunders Twitter’ın 140 karakter sınırlamasının ince ayrıntıyı vermeye yetmediğinden hayıflanmış. BlackBerry Geliştirici Blogu üzerinden yaptığı açıklamada aralarında alternatif yükleme işlevinin kaldırılmasından evrimleştirilmesine kadar farklı seçenekleri değerlendirdiklerini dile getirdi. Herhangi bir yolu seçmeleri durumunda yazılımcılarla birlikte çalışıp onların uygulamalarını cihazlarda test etmeleri için gerekli olanakları sunacaklarını da kaydetti. Ne var ki, RIM henüz bir şeye karar vermiş veya resmen bir şey açıklamış değil.

Saunders, daha önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda BlackBerry App World’ün Google Play Android gibi karmaşık bir batakhaneye dönüşmesini istemediğini belirtmiş ve RIM’in uygun olmayan şekilde indirilen uygulamaları engellemek için bir planlama yaptığını söylemişti. Bu arada PlayBook OS’in bir sonraki sürümünde uygulamalara şifreleme desteği getirilecek, böylelikle herhangi bir uygulama sadece onu satın alan tarafından satın alınabilecek.

İlgili – BlackBerry Geliştirici Blogu

İLGİLİ HABERLER