Teknoloji

RIM BlackBerry PlayBook’a App World dışındaki kaynaklardan uygulama yükleme desteğini kaldırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, gelecekte çıkaracağı bir yazılım güncellemesiyle BlackBerry PlayBook’a dış kaynaklardan uygulama yükleme imkânının önüne set çekecek. Bu durum kullanıcıların uygulamaları sadece BlackBerry App World’den indirip yükleyebileceği anlamına geliyor.

Şirketin yazılımcı ilişkilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Alec Saunders, Twitter üzerinden geçtiği mesajda yazılımcıların geliştirdikleri uygulamaları test etmek için bir çözüm bulunacağından emin olduğunu dile getirdi. Saunders, böyle bir karar almalarına neden olarak da korsanlığı engellemeyi gösterdi, bilinmeyen bir kaynağın Android uygulamalarının yüzde 25’inin gayri resmi yollardan yüklendiği şeklindeki bulgusuna atıfta bulundu. Ayrıca Google Play’i kaosun yaşandığı bir batakhaneye benzetti.

BlackBerry App World’de Android platformundaki kadar uygulama yok, ancak RIM’in açıkladığı rakamlar yazılımcıların bu platformdan daha çok para kazandığını gösteriyordu. Saunders, yan yollardan uygulama yükleme desteği kaldırılmadan RIM ile çalışmayı reddeden bazı yazılımcılar olduğunu da iddia etti. RIM, onları ikna etmek için önemli bir adım atmış olabilir, ancak daha fazla yazılımcı çekmek için daha fazla çekici nedene ihtiyaç var. BlackBerry 10 bunları sunacak mı, yılın ilerleyen aylarında göreceğiz.

İlgili – Alec Saunders (1)
İlgili – Alec Saunders (2)
İlgili – Alec Saunders (3)

İLGİLİ HABERLER