Teknoloji

RIM BlackBerry PlayBook OS 2.0 güncellemesini Şubat 2012’de yayınlamayı planlıyor

RIM’in PlayBook OS 2.0 güncellemesini 2012’nin başında çıkaracağı şeklinde dedikodular yaklaşık bir hafta boyunca ortada dolaşmaktaydı. Ne var ki, bu süre boyunca RIM’den, PlayBook’a doğal e-posta, PIM erişimi ve Android uygulama desteği gibi yenilikleri getirecek işletim sistemi güncellemesinin akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgilendirme gelmemişti.

Neyse ki, RIM beklenen açıklamayı yaptı ve PlayBook için 2.0 versiyon güncellemesini Şubat 2012’den önce yayınlamayacağını duyurdu. RIM, işletim sistemini daha bugünden kullanıcılara sunmayı arzu ettiklerini ancak yazılımcı camiası ve son kullanıcıların beklentilerini karşıladığından emin oluncaya kadar bu güncellemeyi çıkarmayacaklarını belirtti.

Öte yandan RIM, PlayBook OS 2.0 versiyonunda BBM uygulamasına yer vermeyeceğini duyurarak PlayBook sahiplerini üzdü. Bu uygulamanın daha sonraki sürümlerde gelmesi planlanmış. Dedikodular RIM’in birden fazla kullanıcı cihazını tek bir BBM hesabı altında entegre etmekte sorun yaşadığını işaret ediyor. Neyse ki, RIM’in açıklamalarında yazılımcı camiası için iyi bir haber var. Tablet için yazılım geliştirme aracının atın sürümü ve OS 2.0’ın beta sürümü yayınlanmak için hazır. Böylelikle yazılım geliştiricileri uygulamalarını PlayBook üzerinde doğal formda çalıştırabilecek.

İlgili – BlackBerry Blog

İLGİLİ HABERLER