Teknoloji

RIM BlackBerry OS 7 cihazlarının detaylarını bugün açıklayabilir

Research In Motion’ın resmi Twitter hesabından dün gece saatlerinde geçilen bir mesaj yakındaki BlackBerry OS 7 cihazlarının haberini veriyor. Şirketin bu yıl sonuna kadar OS 7 ile çalışan yedi farklı BlackBerry cihazı çıkarma planı olduğu daha önce açıklanmıştı. Şirket böylelikle hem işleri biraz yoluna koyma hem de QNX platformuyla çalışacağı söylenen yeni akıllı telefonları için zaman kazanma fırsatı elde etmiş olacak.

Söz konusu tweet BlackBerry OS 7 cihazlarının çok yakında geleceğinden başka birşey söylemiyor, ancak yarın (yani bugün) çeşitli detaylarının verileceği işaret ediliyor. BlackBerry Bold 9900 ve 9930 gibi BlackBerry OS 7 cihazlarının tanıtımı daha önce gerçekleştirilmişti. Öte yandan Monza veya Monaco olarak da bilinen BlackBerry Touch 9860 da bilinenler arasında yer alıyor. Söz konusu cihazların yaz aylarında çıkacağı söylenmişti, ancak görünen o ki, iş eylül ayına sarkacak.

BlackBerry OS 7 cihazlarının neden geciktiğine dair net bir açıklama yapılmış değil. RIM bu durumun kısmen de olsa donanımın pazar beklentilerini karşılamamasıyla ilgili olduğunu ortaya atmıştı. Şirketin yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldığı şu ortamda yeni BlackBerry cihazlarıyla ilgili açıklamaların yapılacak olması kötü havayı az da olsa dağıtabilir.

İlgili – IntoMobile

İLGİLİ HABERLER