Teknoloji

RIM BlackBerry Mobile Fusion ile kurumların Android ve iOS cihazlarına giriş yollarını zorlayacak

RIM, kurumsal akıllı telefon ve tablet yönetim pazarında tekel oluşturma niyetini belli etti. Şirket güvenlik ekosistemini iPhone ve Android’e yayma planının bir adımı olan BlackBerry Mobile Fusion’ı tanıttı. Ocak 2012’de kapalı beta formunda yayınlanacak bu çözümün gelecek mart ayında genel kullanıma açılması bekleniyor.

BlackBerry Mobile Fusion ile birlikte kurumsal kullanıcılar kullandıkları Blackberry akıllı telefon, PlayBook tablet, Android akıllı telefon ve tablet ya da iPhone ve iPad üzerinde uzaktan cihaz ayarı yapma, kilitleme, verileri silme ve bağlantı yönetimi gibi işlevleri gerçekleştirebilecek. Sistem BlackBerry Kurumsal Sunucusunu ve daha genel bir mobil cihaz yönetim sistemini kombine edecek. iOS 4 ve üstü sürümle çalışan Apple cihazlarında ve 2.1, 2.2 ya da 2.3 ile çalışan Android cihazlarında bu sistemi kullanmak mümkün olacak. Bu durumdan Honeycomb veya Ice Cream Sandwich’lerin BlackBerry Mobile Fusion’ı çalıştıramayacağı sonucunu çıkarabiliriz.

BlackBerry Mobile Fusion’ın temel işlevleri ve özellikleri arasında cihaz yönetimi, konfigürasyon yönetimi, güvenlik ve poliçe tanımlama ve yönetimi, çalıntı veya kayıp cihazların emniyet altına alınması ve korunması, kullanıcı ve grup tabanlı yönetim, kullanıcı başına birden fazla cihaz tanımlama, uygulama ve yazılım yönetimi, Wi-Fi veya VPN gibi bağlantıların yönetimi, merkezileştirilmiş konsol ve yüksek ölçeklenebilirlik bulunuyor.

RIM, pazar payı Android ve iOS cihazları karşısında azalan BlackBerry akıllı telefonları nedeniyle doğan açığı yazılım tabanlı ürünlerle kapatmayı umuyor. Kanadalı şirketin BlackBerry Kurumsal Sunucusu uzun bir süre kurumsal alanda en çok tercih edilen çözümlerden biri oldu. Birçok şirket çalışanlarına sahada e-postalarına erişim amacıyla BlackBerry dağıttı. Ancak iOS ve Android cihazlarının yaygınlaşması ve bu işletim sistemlerinin kurumsal açıdan güvenlik seviyelerini arttırmasıyla birlikte kurumsal alanda da bu cihazların daha fazla tercih edildiğini görür olduk. RIM de gelecek dönemde stratejisini BlackBerry cihazları üzerinde sunduğu yazılım tabanlı servisleri bu rakip platformlar üzerinde kullanıma açma üzerine kurdu.

Her şeye rağmen Kanadalı şirket cihaz tarafında da bastırmayı sürdürecek. 2012 yılının başından itibaren ilk BBX tabanlı cihazların çıkması bekleniyor.

İlgili – RIM

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER