Teknoloji

RIM BlackBerry Jam katılımcılarına BlackBerry 10 Dev Alpha geliştirici cihazını hediye edecek

RIM, mayıs ayında ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenecek olan BlackBerry Jam yazılım geliştirici konferansında kısıtlı sayıda üretilen geliştirici prototip cihazını katılımcılara dağıtacağını açıkladı. Bu, yılın sonlarına doğru çıkması beklenen BlackBerry OS 10’a yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

BlackBerry 10 Dev Alpha olarak adlandırılan bu yeni cihazın aslında bir BlackBerry 10 akıllı telefonu olmadığı, BlackBerry PlayBook OS’in modifiye edilmiş bir versiyonuyla çalışacağı belirtildi. Bu bile yazılım geliştiricilerinin BlackBerry 10 akıllı telefon biçimi için uygulama tasarlamalarına yardımcı olacaktır. Zaten RIM’in BlackBerry blogunda da dağıtılacak bu cihazın BlackBerry 10’a özel final donanım olmadığı veya üzerinde çalışan sürümün de final sürüm olmadığının altını çizdi. Cihazın yazılımcıları nelerin yaklaşmakta olduğunu gösterecek ve buna göre çalışmaya başlamalarını sağlayacak nitelikte olduğu da dile getirildi.

BlackBerry 10 Dev Alpha cihazı yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece BlackBerry 10 Jam etkinliğine katılacak yazılım geliştiricilerine dağıtılacak. Piyasada satılmayacak olan bu cihazı belki eBay’de görmek mümkün olabilir. RIM geçtiğimiz ay Avrupa’da düzenlenen BlackBerry DevCon Europe etkinliğinde de katılan yazılımcılara BlackBerry PlayBook hediye etmiş, onların BlackBerry PlayBook OS 2.0 için uygulama geliştirmelerine yardımcı olmayı veya bunu daha çekici hâle getirmeyi hedeflemişti.

İlgili – Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER