Teknoloji

RIM BlackBerry Enterprise Service 10’u devreye soktu

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek BlackBerry 10 tanıtımı öncesi BlackBerry Enterprise Service 10 (BES 10) aktif hale geldi. Servis hem devlet kurumlarının hem de özel kurumların farklı platformlardaki cihazları ve uygulamaları yönetmesini daha kolay hale getiriyor. Servisin aktif hale geldiğini duyuran RIM, kısa bir ön izleme videosu ile BES 10’un işleyişi hakkında bilgi verdi.

blackberry-enterprise-service-10-230113

BES 10 Blackberry 10 işletim sistemli akıllı telefonlara yönelik çok sayıda özellik sunuyor. Bu özellikler arasında kişisel ve kurumsal verilerin ayrılması da yer alıyor. Servis aynı ayrımı uygulamalarda da gerçekleştirme yeteneğine sahip. BES 10 uygulama yönetimi için kurumsal odaklı uygulama mağazası BlackBerry World for Work platformunu kullanıcılara sunuyor. Serviste sistem yöneticileri hem BlackBerry 10 işletim sistemli hem de iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlara uygulama gönderebilme yeteneğine sahipler. Kullanımı oldukça kolay gözüken BES 10’da sistem yöneticileri Active Directory entegrasyonu sayesinde iş profilleri üstünde etkin bir kontrol kurabilecekler.

RIM’in kurumsal yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Peter Devenyi BES 10’un çalışanlara daha üretken olma ve müşterilerine daha iyi hizmet sunma imkanı sağladığını belirtti. Devenyi servisin şirket ve IT yöneticilerine kurumsal veriyi koruma ve yönetme konusunda da BlackBerry’nin yıllardır sağladığı güveni sürdüreceğini dile getirdi.

İlgili >> CrackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER