Teknoloji

RIM BlackBerry App World 3.0 güncellemesini yayınladı (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM geçtiğimiz ayın başında Beta Zone üzerinden deneme amaçlı yayınladığı BlackBerry App World 3.0 güncellemesi resmen yayınlandı. Aslında bu güncellemenin ay sonunda yayınlanmış olması bekleniyordu, ancak görünen o ki birşeyler RIM’in o zaman penceresini kaçırmasına neden oldu.

Kanadalı şirketin yeni mobil uygulama mağazası yeniden tasarlanmış bir giriş ekranı ve yenilenmiş ikonlarla birlikte geliyor. MyWorld adı verilen indirilenler klasörü, uygulamaları seçilen sosyal mesajlaşma servisleri üzerinden paylaşma gibi yenilikler de 3.0 güncellemesiyle birlikte BlackBerry kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Bütün bu yeniliklere rağmen BlackBerry App World’de rakip uygulama marketlerine göre ilgi çekici uygulama kıtlığı varlığını korumaya devam ediyor. Bunun aşılması için şirketin daha fazla yazılımcıyı kendisine çekmesi gerekiyor.

İlgili – BlackBerry

Güncelleme: BlackBerry Türkiye’den de konuyla ilgili olarak bir basın bülteni yayınlandı. Aşağıda bu basın bültenini bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

BlackBerry App World 3 kullanıma hazır

RIM, BlackBerry App World 3’ün tüm BlackBerry akıllı telefon kullanıcıları için hazır olduğunu duyurdu.

Kullanıcılar BlackBerry App World 3.0 ile uygulama, oyun ve içerikleri her zamankinden daha kolay keşfedebiliyor ve yükleyebiliyor. BlackBerry App World 3.0 ile BlackBerry akıllı telefonlarını kişiselleştirebilen kullanıcılar en güzel oyun ve eğlenceleri keşfedebiliyor ve sevdikleriyle her zaman ve her yerde iletişim halinde olmak için çeşitli uygulamalara erişebiliyor.  

BlackBerry App World 3’ün yeni özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Gösterişli Yeni tasarım – BlackBerry App World, kullanıcıların en yeni ve harika uygulamaları ve içerikleri keşfedebilmelerine yardımcı olmak üzere geliştirildi. Kullanıcılar BlackBerry App World ana ekranından banner’ları takip ederek bu yenilikleri anında görüp ulaşabiliyor.
  • Yeni Kanallar –  Kullanıcıların istediklerine daha çabuk ulaşabilmeleri için artık uygulamaların, oyunların ve içeriklerin kendilerine ait özel kanalları var.
  • ?Hesabım? (My Account) – Ana ekran üzerinden tüm hesap bilgilerine direkt erişim sayesinde BB ID (kimlik) ve ödeme seçenekleri yönetimini kolaylaştırıyor.
  • Yeni ?Dünyam? (My World) Özelliği – My World, kullanıcılara kendi uygulamaları ve statülerine akıcı bir görünüm sağlarken, hangi uygulamaları indirdiklerini ve sildiklerini takip etmelerini, abonelik içerikleri ve hizmetleri yönetmesini de sağlıyor. Uygulamalar için yeni güncellemeler ve abonelik yenileme söz konusu olduğunda kullanıcılar push teknolojisi kullanılarak haberdar ediliyor.
  • Uygulama Sosyal Paylaşımı – Bir kullanıcı kendisi için olmazsa olmaz bir uygulama bulduğunda, bunu BBM, Facebook, Twitter, e-posta ve SMS yoluyla, uygulama ayrıntıları ekranı vasıtasıyla, doğrudan paylaşabiliyor.
  • Gelişmiş Uygulama Detayları Ekranı – Kullanıcılar hızlı bir şekilde özet alabiliyor, yorumları ve puanlamaları görebiliyor ve ekran görüntülerine (screenshot) göz atmak gibi birçok özellikten yararlanabiliyor.
  • Daha Fazla Arama Seçeneği – Kullanıcılar ana ekranda görünen arama çubuğu sayesinde kolayca uygulamaları bulabiliyor ve arama sonuçlarını My World’un yanı sıra kanallar arasında da görüntüleyebiliyor. Her kanalda ayrıca bir arama çubuğu bulunuyor ve kullanıcılar uygulama adı, fiyatı, puanı, en yeni, en uygun ya da en popüler başlıkları altında filtreleme yapabiliyor.

BlackBerry OS 5.0+ kullanıcıları cihaz üzerinde güncelleme uyarılarını önümüzdeki günlerde görebilecekler.

BlackBerry App World 3.0 fotoğraf ve ekran görüntüleri için lütfen www.blackberry.com/appworld sayfasını ziyaret ediniz.

İLGİLİ HABERLER