Teknoloji

RIM BlackBerry 10 uygulaması geliştirmek isteyenlere özel SDK araçlarının “gold” sürümünü yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry 10’un 30 Ocakta gerçekleşecek resmi tanıtımı öncesinde sona yaklaşan RIM, bu işletim sistemine özel yazılım geliştirme aracını da “gold” aşamasına getirdi. Yazılımcıların bildiği gibi “gold” sürümü işlerin artık hemen hemen son hâlini aldığı anlamına geliyor. Bundan böyle Kanadalı şirketin düzenlediği birçok BB Jam konferansından bir tanesine katılmış ve bu yeni platforma ilgi duyan kullanıcılar API’ların final versiyonlarını kullanarak uygulamaların geliştirebilecek.

BlackBerry 10 ile ilgilenen yazılımcıların henüz yayınlanmamış bu işletim sistemi için Cascades çatısını kullanarak doğal uygulama kodlama imkanı bulunuyor. Ayrıca WebWorks kullanarak HTML5 tabanlı zengin web uygulamaları oluşturmak da mümkün. Veya Adobe AIR uygulamaları veya mevcut Android uygulamalarının uyarlanması için de SDK içinde yer alan çeşitli araçlar kullanılabilir. Anlayacağınız, RIM’in BlackBerry 10 için uygulama geliştirmeyi planlayan yazılımcılara sunduğu seçeneklerin yelpazesi bir hayli geniş.

Yazılım sektörünün BlackBerry 10 platformuna gösterdiği ilgi konusunda kafasında soru işaretleri taşıyanlar için RIM bazı detaylar da verdi. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, yapılan araştırma sonucunda yüzde 58’lik bir kısmın BlackBerry 10’u geliştirme platformu olarak tavsiye ettikleri kaydedildi. Bakalım, Windows Phone 8 ile BlackBerry 10 arasındaki üçüncülük rekabetinde kazanan hangi taraf olacak, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili >> BlackBerry Developer, Engadget

İLGİLİ HABERLER