Teknoloji

RIM 30 Ocak tarihindeki BlackBerry 10 tanıtım etkinliğini New York’ta düzenleyecek

RIM, BlackBerry 10 platformunun resmi tanıtımını 30 Ocak tarihinde gerçekleştireceğini daha önce açıklamıştı. Şimdiyse bu etkinliğin nerede düzenleneceği belli oldu. RIM, yeni mobil işletim sistemini ve bununla çalışacak ilk akıllı telefonlarını New York şehrinde tanıtacak. RIM’in çeşitli medya kuruluşlarına gönderdiği davetiyelerde yeniden tasarlanmış, geliştirilmiş ve icat edilmiş ürün veya ürünlerin gösterileceğinin ipucu veriliyor.

Aslında 30 Ocakta düzenlenecek etkinlikte nelerle karşılaşacağımız az çok biliyoruz. BlackBerry 10 platformuyla ilgili detayları geçtiğimiz mayıs ayından beri düzenli aralıklarla RIM’in sayesinde bizzat öğrenmekteyiz. İlk BlackBerry 10 cihazlarıyla ilgili olarak da dedikodu değirmeninin çarkları uzun zamandır dönüyor. Kanadalı şirketin bir adet tam dokunmatik ekranlı bir adet de QWERTY klavyeli cihaz çıkarması bekleniyor. Hatta tam dokunmatik ekranlı, nam-ı diğer BlackBerry L serisi cihazın fotoğrafları ve videosu son günlerde internette boy gösteriyor.

BlackBerry 10 RIM’in akıllı telefon stratejisinde önemli bir değişikliği simgeliyor. Karşımıza BlackBerry OS’ten çok daha farklı bir kullanıcı arayüzü ve deneyim çıkacak. 30 Ocakta New York’ta düzenlenecek etkinlikle birlikte her şeyin iyice netleştiğini görme fırsatı elde edeceğiz.

Lansman toplantısının detaylarının kesinleşmesine ek olarakRIM BlackBerry 10 yazılımını ticari ve kamu müşterilerine göndermeye başladı. Bu, onların BlackBerry 10 cihazları çıktığı andan itibaren yeni platformu ve ona bağlı servisleri kullanabilecekleri anlamına geliyor. Ticari kuruluş ve devlet anlaşmaları RIM için mobil alandaki diğer şirketlerden daha fazla önem taşıyor, bu nedenle RIM’in ilk etapta bu müşterileri mutlu etmeye çalışması çok da şaşırtıcı gelmiyor.

İlgili >> BGR, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER