Teknoloji

RIM beta aşamasındaki BlackBerry 10 geliştirici araçlarını da güncelledi

BlackBerry Jam etkinliğinde gelecek yılın başında çıkacak olan yeni BlackBerry telefonlarında yüklü gelecek BlackBerry 10 ile ilgili son yenilikleri paylaşan ve mobil operatör testlerinin gelecek ay başlayacağının haberini veren RIM, aynı zamanda beta aşamasındaki BlackBerry 10 geliştirme araçlarının yeni bir güncellemesini yayınladı.

RIM’in bu son güncellemesi oldukça zengin, BlackBerry 10 simülatörü ve BlackBerry 10 Alpha için yazılım güncellemeleri de içeriyor. Her ikisi sayesinde BlackBerry 10’un kontaklar, takvim, mesaj merkezi ve mesajlaşma gibi çekirdek uygulamaları destekleniyor. Bunun yanı sıra BlackBerry 10 geliştiricileri BBM entegrasyonuna sahip uygulamalar geliştirmeye de başlayabilecek.

RIM, oyun geliştiricileri için işleri daha da kolaylaştırmak amacıyla Microsoft Visual Studio için doğal C/C++ eklentisi de sağlıyor. Böylelikle yazılımcılar oyunlarını BlackBerry 10 cihazlarında ve BlackBerry PlayBook’ta hızlı bir şekilde çalıştırma fırsatı bulacak. Ayrıca RIM, Ripple Simülatörü için de bir güncelleme çıkardı, böylelikle BlackBerry 10 cihazı için ek destek sağlandı.

RIM Android ve iOS’in büyümesi karşısında zorluklar yaşıyor olabilir, ancak şirketin BlackBerry 10 geliştiricileriyle olan ilişkileri fazlasıyla ciddiye aldığını söylemek gerek. Müşterileri rakip cihazlar yerine bir BlackBerry cihazı seçmeye ikna etmek önemli, ancak yazılımcıları platformu desteklemeye ve bu platform için uygulama üretmeye ikna etmek de bir o kadar önemli. Aslında ilkin yolu ikinciden geçiyor. Ve gördüğümüz kadarıyla RIM bu yolda doğru adımlar atıyor.

İlgili >> SlashGear

İLGİLİ HABERLER