Eğlence

RIM BBM Music servisini resmen duyurdu

RIM’in uzun zamandır dedikodusu yapılan BlackBerry müzik dinleme servisi resmen duyuruldu. Bu yeni servis BlackBerry Messenger’ı kullanarak yayılmayı ve müzik paylaşım ağları oluşturmayı hedefliyor.

Kullanıcılar en favori 50 şarkılarını kullanarak kişisel müzik profillerini oluşturacak, daha sonra da BBM listelerindeki arkadaşlarını müzik ağlarına katılmaya davet edecek. Her bir kullanıcı favori 50 şarkısıyla bu olaya katılacak ve sonuçta ortaya şarkıların paylaşıldığı bir havuz çıkacak. Ne kadar çok kullanıcı katılırsa, bu havuzdaki şarkı miktarı da o kadar artmış olacak.

Bu yöntemle müzik deneyimi gerçek anlamda sosyalleşmiş olacak. Daha fazla arkadaşı olanın erişeceği daha fazla şarkı olacak. Kullanıcılar arkadaşlarının listesinde yer alan şarkılara veya çalma listelerine yorum bırakabilecek. Öte yandan kullanıcılar hem kendi hem de arkadaşlarının profillerindeki şarkıları kullanarak birden fazla çalma listesi oluşturabilecek. Kullanıcılar herhangi bir anda çalan şarkının hangi arkadaşın katkısıyla dinlenebildiğini de görme fırsatı bulacak. Bir diğer sosyal element olan görsel zaman çizgisiyse BBM müzik ağındaki arkadaşların son güncellemelerini gösterecek. Kim kimi arkadaş olarak eklemiş, hangi şarkılar eklenmiş veya silinmiş, hangi çalma listeleri oluşmuş ve ne gibi yorumlar bırakılmış, zaman çizgisi sayesinde bunları görmek mümkün olacak.

İlaveten, kullanıcılar paylaştıkları şarkıların kaç arkadaşı tarafından dinlendiğini görme fırsatı bulacak. Bu da herhangi bir kullanıcının zevkinin başkalarına ne kadar hitap ettiğini görme fırsatı sunacak. Çevrimdışı desteği sayesinde kablosuz bağlantı imkanının olmadığı durumlar için şarkıları dinlemeden önce telefona indirmek de mümkün kılınmış.

Ücretsiz deneme periyodunun ardından BBM müzik servisi aylık 4.99 dolarlık ücretle faturalandırılacak ve kullanıcılar ayda sadece 25 şarkı yükleme hakkına sahip olacak. RIM gerçekten ilginç bir model geliştirmiş. Bakalım ciddi rakipleri karşısında neler yapacak?

İlgili – SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER