Eğlence

RIM Apple TV’ye rakip olacak multimedya cihazı BlackBerry Cyclone üzerinde mi çalışıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry cihazlarını arkasındaki isim olan Research In Motion’ın “BlackBerry Cyclone” olarak adlandırılan bir medya kutusu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. NerdBerry.net sitesi tarafından dile getirilen iddianın konusu olan bu medya cihazının Apple’ın iOS tabanlı Apple TV cihazına benzer olacağı tahmin ediliyor.

BlackBerry Cyclone’un tahmin edilen özellikleri arasında YouTube gibi servislerden içerik izleme, aynı Wi-Fi ağına bağlı cihazlardan canlı içerik akışı da bulunuyor. Söz konusu cihazın HDMI çıkışı barındıracağı da düşünülüyor. RIM’in iTunes benzeri bir servisi olmadığını düşünecek olursak, sanki bu cihazın bir ayağı eksik kalacak gibi görünüyor.

Apple’ın geçtiğimiz yılın sonlarına doğru piyasaya sürdüğü, ancak henüz Türkiye’de satılmayan multimedya cihazı Apple TV bir milyon satış barajını geride bırakmıştı. RIM’in ise 2012 yılında ilk QNX tabanlı telefonu için çalışmalar yaptığı söylenirken, önce yedi adet BlackBerry cihazının bu yıl içinde satışa çıkacağına dair haber ve sonrasında da bu multimedya cihazı söylentisi, doğrusu kafaları biraz karıştırıyor.

İlgili – NerdBerry

İLGİLİ HABERLER