Teknoloji

RIM Android uygulama dönüştürücülü BlackBerry PlayBook OS 2.0’ı tanıttı

RIM, dün başlayan BlackBerry DevCon 2011 etkinliğinde BlackBerry PlayBook OS 2.0 işletim sistemini tanıttı. Adında da anlaşılacağı üzere BlackBerry tablete özel olan bu işletim sisteminin yeni sürümü Android Geliştirme Araçları için BlackBerry Eklentisini de barındırıyor.

Böylelikle yazılımcılar mevcut Eclipse Android geliştirme ortamında hazırladıkları yazılımları PlayBook’ta da çalışacak şekilde düzenleyebilecek. Öte yandan RIM’in Android Uygulamaları için Runtime aracı sayesinde Android uygulamalarını PlayBook dostu uygulama paketine dönüştürmek için de çevrimiçi destek sunuluyor. Yayınlanan araçla birlikte yazılımcılar uygulamalarının BlackBerry PlayBook ile uyumluluğunu test edecek. Bunu çevrimiçi simülatör veya OS 2.0 ile çalışan bir BlackBerry PlayBook üzerinde yapmak mümkün olacak.

Öte yandan, BlackBerry OS 2.0 işletim sistemi Adobe Air 3.0, Adobe Flash 11 ve internet tarayıcısı içinde donanım tabanlı hızlandırılmış 3D grafikler için WebGL desteği sunuyor. Ayrıca RIM, PlayBook için açık kaynak kütüphaneleri sunacak bir proje olan BlackBerry Açık Kaynak Girişiminin detaylarını da açıkladı. Hedeflenenler listesinin ilk sırasında Bullet Physics ve Box2DX gibi fizik motorları, Lua gibi programlama dilleri, OpenAL ve SDL gibi multimedya kütüphaneleri, Cocos2DX gibi oyun geliştirme çerçeveleri ve Boost ve Qt gibi genel amaçlı kütüphaneler bulunuyor.

İlgili – BlackBerry

İLGİLİ HABERLER