Manşetler

RIM 2013 üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladı, 2.73 milyar dolar gelirden 114 milyon dolar zarar kaydedildi

RIM, 2013 üçüncü mali çeyreğine ait rakamları açıkladı. Şirket 2.73 milyar dolar gelir üzerinden 114 milyon dolar zarar açıkladı. 166 milyon dolarlık vergi uzlaşması nedeniyle genel kârın bu çeyrekte 14 milyon dolar olarak kaydedildiği RIM’in yayınladığı raporun iddiaları arasında bulunuyor.

RIM’in yıldan yıla performansına bakıldığında şirketin BlackBerry 10’un çıkışı öncesinde zorlu bir dönemden geçtiği belli oluyor. Şirketin gelirleri 2011’in aynı döneminde elde edilen 265 milyon dolara göre yüzde 47 oranında düştü. Şirket 6.9 milyon akıllı telefon ve 255 bin PlayBook tablet satmayı başardı ve geçen yılın aynı dönemine göre 100 bin kadar daha fazla tablet satışı gerçekleştirmiş oldu. Şirket elindeki nakit para miktarını da 600 milyon dolar artırarak toplamda 2.9 milyar dolara çıkardı. Şirketin küresel çapta abone sayısı bir milyon kadar azalış göstererek 79 milyona geriledi.

RIM CEO’su Thorsten Heins aylardır yatırımcıları zorlu çeyrek tabloları konusunda uyarıyordu. RIM yeni nesil işletim sistemi çıkıncaya kadar durumu idare etmeye çalışıyor. 2013’ün başlarında çıkacak olan BlackBerry 10 ile birlikte Kanadalı şirket için yepyeni bir dönem başlayabilir. Ancak yaklaşan lansmana rağmen bu çeyrek şirket için mücadeleci geçen son çeyrek olmayabilir. RIM’in açıklamasında dördüncü çeyrek için de zarar tahmininde bulunuldu.

İlgili >> Marketwatch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER