Manşetler

RIM 2013 ikinci mali çeyreğinde 7.4 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptı, 235 milyon dolar zarar açıkladı

RIM, 2013 mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Ortaya çıkan tabloya göre şirket 2.9 milyar Amerikan doları gelir üzerinden 235 milyon dolar zarar etti. Kanadalı akıllı telefon üreticisi geride kalan çeyrekte 7.4 milyon akıllı telefon ve yaklaşık 130 bin PlayBook tablet satışı gerçekleştirdi. Tablonun iyi tarafı, zararın bir önceki çeyreğe göre azalmış olması, şirket 2013 birinci çeyrekte yarım milyar doların üzerinde zarar açıklamıştı. Üstelik gelirlerin de az da olsa arttığı görülüyor.

Yıldan yıla bakıldığında ise gelirlerin yüzde 31 oranında düştüğü görülüyor. Ancak önceki çeyreğin aksine RIM daha fazla çalışanı işten çıkarma gibi bir plan açıklamadı, bu durum, tahmin ediyoruz ki, çalışanların için biraz olsun rahatlatmıştır. Finans raporunda yer alan bilgilere göre şirketin 2.3 milyar dolar nakit parası ve varlığı bulunuyor, bu noktada da bir önceki çeyrekte kaydedilen 2.2 milyar doların az da olsa üzerine çıkılmış oldu.

RIM, 80 milyon BlackBerry abonesinin bulunduğunu ve BlackBerry 10 platformunun gelecek yılın ilk çeyreğinde çıkacağını tekrarladı. BlackBerry 10 şirketin önümüzdeki döneme dair yol haritasında önemli bir değişikliği, dönüm noktasını teşkil ediyor. RIM, akıllı telefon pazarında yeniden dönüş için umutlarını bu yeni platforma bağlamış durumda. BlackBerry 10 cihazları çıkana kadar şirketten önümüzdeki çeyreklerde de bu finans raporuna benzer raporlar görebiliriz. BlackBerry 10 telefonları çıktıktan sonraki durumu görmeyi de merakla bekliyoruz.

İlgili >> Marketwatch

İLGİLİ HABERLER