Manşetler

RIM 2013 birinci mali çeyrek rakamlarını açıkladı: 518 milyon dolar net zarar, 5 bin kişi işten çıkacak

blackberry-bold-9790-inceleme-04

RIM’in 2013 birinci mali çeyrek raporunun detaylarının yer aldığı basın bülteni yayınlandı. Haberler sürpriz olmayacak şekilde pek parlak değil. Waterloo merkezli şirket Genel Kabul Görmüş Muhasebe Prensiplerine göre 2.8 milyar Amerikan doları üzerinden 518 milyon Amerikan doları zarar açıkladı. Şirketin gelirleri bir önceki çeyreğe göre de yüzde 33’lük düşüş gösterdi.

Şirketin elindeki nakit ve bedeller 2.2 milyar dolara yükseldi ve bu durum bir teselli oldu. Ancak ne yazık ki şirketin yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde 5 bin çalışanın işten çıkarılacağı da açıklandı. Geride kalan mali çeyrek yıl içinde bir önceki çeyreğin 11 milyonun üzerindeki sevkiyat rakamına göre düşüş görüldü ve toplamda 7.8 milyon telefon sevkiyatı yapıldı, bununla birlikte geride kalan üç aylık dönemde 260 bin PlayBook’un sevkiyatı yapıldı.

RIM artan rekabetçi ortam, düşük cihaz hacimleri, BlackBerry 10’un gecikmesinin yol açacağı potansiyel finansal ve diğer etkiler, RIM’in aylık alt yapı erişim ücretlerinin düşürülmesine yönelik baskılar ve BlackBerry 7 mobil cihazlarının agresif satışını devam ettirmek için yapılmış planlara bağlı olarak önümüzdeki birkaç çeyreğin işler açısından oldukça zorlu geçmesini bekliyor. Bu durum gelecek çeyrekte de operasyon zararlarının görülebileceği şeklinde yorumlanabilir.

İlgili >> MarketWatch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER