Teknoloji

RIM 2012’de iki yeni PlayBook çıkarmayı planlıyor, BlackBerry 10 cihazları eylülde gelebilir

RIM’in yol haritasında 2012 yılında çıkması için planlanan iki adet PlayBook tabletin bulunduğu söyleniyor. Bunlardan 10 inç’lik olanının yıl sonuna doğru çıkması bekleniyor. 7 inç’lik 3G destekli model ise bundan çok daha önce, önümüzdeki nisan ayında çıkabilir. Bu arada şirketin ilk BlackBerry 10 akıllı telefonlarının ne zaman çıkacağına dair çeşitli bilgiler de mevcut.

Yeni PlayBook modelleriyle ilgili donanımsal detaylar tam olarak belli değil. 7 inç’lik 3G tabletin yüksek hızlı 3G ağlarını desteklemesine karşın 4G LTE desteğini barındırmayacağı tahmin ediliyor. Ancak PlayBook OS 2.0’ın ortaya çıkardığı 1280 x 800 çözünürlük desteğinden yola çıkılarak hem bu modelin, hem de yıl sonunda çıkacak 10 inç’lik modelin daha yüksek çözünürlüklü ekran barındıracağı tahmini yapılıyor.

İlk BlackBerry 10 cihazlarının da önümüzdeki eylül ayında gelmesi bekleniyor. Aslında bu durum da RIM’in daha önce işaret etmiş olduğu 2012’nin sonları zaman aralığını destekliyor. Hangi cihazların çıkacağı belli değil, ancak daha önce ayrıntıları internete sızan cihazların, BlackBerry London dışında iptal edildiğine inanılıyor.

RIM, gelişmekte olan pazarlara yönelik iki BlackBerry Curve cihazı da çıkarmayı planlıyor. Bunlardan bir tanesi sadece 2G desteği barındıracak. BlackBerry PlayBook OS 2.0 işletim sistemi şubatın sonunda yayınlanacak, PlayBook Yönetici Servisiyse bu yaz çıkacak. BlackBerry telefonlarının, PlayBook’un, Android akıllı telefon veya tabletlerin, iPhone veya iPad’in uzaktan ayarlanmasına, kilitlenmesine, güvenli bir şekilde temizlenmesine ve tüm bu cihazların bağlantılarının yönetimine olanak sağlayan BlackBerry Mobile Fusion çözümünün de nisan ayında çıkması bekleniyor.

RIM’in BlackBerry 10’u gelecek ay düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi 2012’de tanıtması bekleniyor. MWC 2012’nin düzenleneceği zaman da PlayBook OS 2.0’ın yayınlanmasının beklendiği zamanla örtüşüyor.

İlgili – N4BB

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER