Teknoloji

RIM 2012 dördüncü mali çeyrek rakamlarını açıkladı: 125 milyon dolar zarar

RIM, 2012 mali yılının dördüncü çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Tahmin edileceği üzere, tablo pek parlak değil. Şirket 4.2 milyar dolarlık gelir üzerinde çeşitli ayarlamalar yapılmadan önce 125 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Ortaya çıkan dördüncü çeyrek gelirleri de üçüncü çeyreğe göre yüzde 19 oranında düşmüş durumda.

RIM’in BlackBerry telefon satışları da iyi bir performans göstermemiş gibi görünüyor. Dördüncü çeyrekte 11.1 milyon cihazı piyasaya süren şirket bir önceki çeyreğe göre yüzde 21’lik bir azalma kaydetmiş oldu. Zayıf giden satışlar ve önümüzdeki yıla dönük BlackBerry 7 abone sayısını artırmaya odaklanma yüzünden şirket önümüzdeki döneme ilişkin cihaz satış tahminlerini paylaşmama kararı aldığını da açıkladı. Bu sayede şirket hedefleri karşılamaya yönelik kısa vadeli baskıyı üzerinden atacak, ancak bu durum aynı zamanda yakın gelecekte de zayıf rakamların beklendiği şeklinde yorumlanabilir.

Bu karamsar tabloya rağmen RIM’in hâla umudu var. Çiçeği burnunda CEO Thorsten Heins BlackBerry 10 platformundan heyecan duyduğunu dile getirdi. Söz konusu işletim sisteminin yılın ikinci yarısında yepyeni cihazlarla birlikte çıkması bekleniyor. Bu arada Heins, RIM’in ortaklıklar, işbirlikleri ve lisanslarla elindeki varlıklardan en iyi şekilde yararlanmaya bakacağını da kaydetti.

İlgili – RIM

İLGİLİ HABERLER