Eğlence

Ridley Scott yapımı Halo: Nightfall dijital serisi Xbox One’a geliyor

Ünlü yönetmen Ridley Scott’ın Xbox Studios ile birlikte Halo ilişkili bir şeyler yaptığına dair dedikodular ortalıkta dolaşıyordu. Microsoft E3 kapsamında düzenlediği basın toplantısında Halo: Nightfall’un resmi duyurusunu gerçekleştirdi.

halo-nightfall-100614

Bu yılın kasım ayında Xbox One için çıkacak ve eski Halo oyunlarının yıldönümü versiyonu olan THe Master Chief Collection koleksiyonunun bir parçası olan bu projede yönetmenliği Sergio Mimica-Gezzan, yapımcılığı ise Ridley Scott üstleniyor. Haftalık aksiyon serisi Master Chief’in hayatına odaklanacak, ilk dört Halo oyununun arkasındaki hikayeyi anlatıp Halo 5’in de yolunu yapacak.

Nightfall, Steven Spielberg’ün yapımcılığını yaptığı ve Microsoft’un geçen yıl duyurusunu gerçekleştirdiği Halo dizisinden farklı. Yapım hakkında henüz detaylar tam olarak netleşmiş değil, ancak Xbox Studios’tan gelen bilgilere göre proje geliştirme aşamasında ve ilerleyen günlerde daha kapsamlı duyuru yapılacak. Yapılan birleştirilmiş dağıtım anlaşması kapsamında bu dizinin Showtime kanalında da yayınlanacağı söyleniyordu.

Nightfall Microsoft’un hem oyun hem de eğlence stüdyosundan yararlanarak geniş kapsamlı ve birbirine sarılmış bir deneyim oluşturduğu ilk gerçek örnek olma özelliği taşıyacak. Sonuçlarını ve insanların ne kadar ilgi gösterdiğini ilerleyen aylarda göreceğiz.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER