Teknoloji

Ricoh WG-M2 hareket kamerası 204 derecelik görüş açısı sağlıyor

Ricoh WG-M2

Ricoh, hareket kamerası serisini WG-M2 ile güncelliyor. WG-M1’e kıyasla yüzde 40 oranında daha hafif ve küçük olan kamera, 204 derecelik görüş açısında 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Bir koruyucu içinde olmadan da düşmeye, donmaya ve darbelere karşı dayanıklı olan Ricoh WG-M2, nisan ayında 299 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Bugüne kadar hareket kamerası arayanların ihtiyaç duyduğu özellikleri ve görüntü kalitesini sunmadığı için pek çok kişi Ricoh’un hareket kamerası ürettiğinden habersizdi. Ancak WG-M2 ile bu durumun değişmesi muhtemel gözüküyor. 30fps’de 4K, 60fps’de 1080p ve 120fps’de 720p video kaydı gerçekleştirebilen cihaz, 8 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf kareleri yakalayabiliyor. Böylelikle ortaya Sony AS50 veya GoPro Hero 4 Silver ve Hero 4 Session gibi kameraların sergileyebileceği cinsten bir performans çıkıyor.

20 metreye kadar suya dayanıklı olan kamera, -10 santigrat derecelik sıcaklıklarda bile çalışmayı sürdürebiliyor. Yaklaşık 2 metreye kadar olan mesafelerden düşmeye dayanıklı olan WG-M2’de bulunan 1.5 inç LCD ekran sayesinde fotoğraf karelerini ayarlamak mümkün oluyor.

Kameranın sunduğu 204 derecelik görüş açısı ise oldukça etkileyici. Aksiyon kamerası denince akla gelen ilk üreticilerden biri olan GoPro’nun bile maksimum 170 derecelik görüş açısı sağlayabildiği göz önüne alınınca Ricoh’un kapasitesi daha anlamlı bir hâl alıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde görüş açısını daraltıp kameranın görüntüyü daha iyi sabitlemesini mümkün kılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER