Teknoloji

Ricoh Theta V ile 4K çözünürlüklü 360 derece video kaydı yapılabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ricoh theta vRicoh son birkaç yıldır çarpıcı olmasa da satın alması kolay 360 derece kameralar üretiyor. Ancak şirket IFA 2017’de gözler önüne çıkardığı yeni ürünüyle bu anlayışı rafa kaldırmış gibi görünüyor. Ricoh Theta V, hem yetenekleri hem de fiyat etiketiyle şirket adına yeni bir sayfa açıyor.

Theta V, seleflerinin ince ve elde kolaylıkla taşınabilen tasarımını muhafaza ediyor. 4K çözünürlüklü 360 derece görüntü kaydı yapabilmesiyle dikkat çeken kameranın ABD’deki fiyat etiketinde 429 dolar yazacak olması ise şirket adına önemli bir değişim niteliğini taşıyor.

Kamerada iki adet f/2.0 diyafram genişlikli lens ve 12 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör bulunuyor. İki sensör birleşerek 14 megapiksel çözünürlüklü 360 derece görüntüler oluşturuyor. Theta V, hem sabit hem de hareketli görüntülerde seleflerine kıyasla daha fazla netlik ve daha geniş bir dinamik aralık vadediyor. 19 GB dahili depolama alanına sahip kamera, daha yüksek veri transfer hızları sunuyor. Theta V, 4K çözünürlüklü 360 derece görüntüleri canlı olarak da yayınlayabiliyor.

Ricoh Theta V dört yönden ses kaydı yapabiliyor

Theta V, dört farklı yönden sesleri yakalayabiliyor. Böylelikle ortaya 360 derece görüntülere uygun daha dinamik ve çok yönlü bir ses kalitesine ulaşmak mümkün oluyor. Ancak daha da yüksek ses kalitesi isteyenler için Ricoh, 360 derece ses kaydı yapabilen bir mikrofon duyurdu. Theta V’in altına takılabilen ve 3D ses kaydı gerçekleştirebilen mikrofon 269 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER