Teknoloji

Ricoh Theta SC 360 derece kamera uygun fiyatıyla dikkat çekiyor

ricoh theta scRicoh, 360 derece görüntü kaydı yapabilen taşınabilir kamerası Theta S’in daha uygun fiyatlı bir versiyonu olan Theta SC’yi görücüye çıkardı. İki adet f/2.0 diyafram aralıklı lens ve iki adet 12 megapiksel çözünürlük sensör barındıran kamera, 360 derecelik fotoğraf çekebiliyor. Ricoh Theta SC ile 1080p çözünürlüğünde 360 derece video kaydı da yapılabiliyor.

300 dolarlık fiyat etiketiyle Ricoh’un internet sitesi üzerinden satışa sunulan Theta SC, kolay kullanılabilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak bu kolay kullanım ve muadillerine göre uygun fiyata ulaşmak için de bazı tavizler verildiği görülüyor.

Ricoh Theta SC görüntü kalitesi bakımından bir ilerleme sunmuyor

Theta S, geçtiğimiz yıl duyurulduğunda kameranın videolarındaki bulanıklık mazur görülebilir bir durumdu. Ancak aradan geçen bir yıllık süre içinde 360 derece kameralarda önemli bir mesafe kaydedildi. Samsung, Nikon ve Kodak gibi büyük isimlerin yanı sıra pek çok küçük şirket de 360 derece kameralar üretti. Bu kameralardan kimileri Theta S kadar erişilebilir oldu, kimileri ise daha iyi görüntü kalitesi sundu. Ricoh Theta SC ile fiyatın daha da aşağıya çekilmesi güzel bir hamle olsa da, görüntü kalitesini artırma konusunda bir çalışma yapılmaması bu hamlenin etkisini azaltıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER