Eğlence

Rian Johnson Star Wars serisi içinde yeni bir üçleme oluşturacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

rian johnson star warsStar Wars (Yıldız Savaşları) serisinin sekizinci filmi “Son Jedi”, 15 Aralık’ta vizyona girecek. Filme dair beklentilerin yüksekliği, yapımcılar Disney ve Lucasfilm’i memnun etmiş gibi görünüyor. Bu memnuniyet, yapılan yeni bir duyuru sayesinde daha net biçimde anlaşılıyor. Filmin yönetmeni Rian Johnson Star Wars serisi içinde tamamen yeni bir üçleme oluşturacak.

Johnson yeni üçlemenin ilk filminde hem senaristliği hem de yönetmenliği üstlenecek. Johnson’un uzun süredir birlikte çalıştığı Ram Bergman ise üçlemenin yapımcısı olarak görev yapacak. Yeni üçlemeye dair detaylar şu an için oldukça kısıtlı. Ancak üçlemenin merkezinde mevcut Skywalker hikayesinin bulunmayacağı ve daha önceki filmlerde anlatılmayan, galaksinin uzak köşelerine ait hikayelerin anlatılacağı belirtildi.

Lucasfilm’in başkanı Kathleen Kennedy, Son Jedi sırasında Rian Johnson ile çalışmaktan çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Kennedy, Johnson için şu ifadeleri kullandı: “Rian kreatif bir güç. Son Jedi’i baştan sona işlemesini görmek, kariyerimin en zevkli süreçlerinden biri oldu. Rian’ın yeni üçlemede kendisine sunulan boş tuvalde muhteşem işler yapacağına inanıyorum.”

Rian Johnson Star Wars serisinin ihtiyacını karşılayabilir

Johnson gibi bir yönetmenle uzun soluklu bir çalışma yapmak, modern Star Wars serisinin aradığı şey olabilir. 2015’te vizyona giren Güç Uyanıyor’da yönetmen koltuğunda J.J. Abrams oturuyordu. Son Jedi’da ise dümene Rian Johnson geçmişti. Lucasfilm dokuzuncu film için önce Josh Trank ile anlaşmıştı. Ancak Trank’in Muhteşem Dörtlü’de çıkardığı işe gelen eleştirilerin ardından dokuzuncu film, yine J.J. Abrams’a emanet edilmişti.

İLGİLİ HABERLER