Teknoloji

Retina ekranlı MacBook Pro da parçalarına ayrılmaktan kurtulamadı

Geçen hafta yurtdışında piyasaya çıkan Retina ekranlı MacBook Pro da iFixit tayfası ve onların alet çantasının elinden kurtulamadı. Bu sökme işleminin en ilginç tarafı hiç şüphesiz parçalar arasında 15.4 inç’lik, 2880 x 1800 çözünürlüklü panelin bulunması. Ayrıca işlemin iFixit’ten en düşük tamir edilebilirlik puanını alması ekran birimine kadar ulaşmanın ne kadar zor bir süreç olduğunu gösteriyor.

Yerden tasarruf edilmesi sayesinde hem standart MacBook Pro’ya göre daha ince hem de daha hafif bir yapının elde edilmesine olanak sağlamış. Ancak bu, bir parçanın bile kopması durumunda bazı kablolardan tüm kasaya kadar değişikliğin zorunlu olabileceği anlamına da geliyor.

iFixit’in sökme çalışmaları sayesinde MacBook Pro’nun daha önce öğrenilmiş detaylarından bir tanesini doğruluyor. Tüm ekran yapısı bir LCD. Yani, arka kılıf ve ön cam arasına sandviç gibi yerleştirilmiş bir LCD panel yerine alüminyum kılıfın kendisi LCD panel için çerçeve olarak kullanılmış, LCD’ye de ön cam gibi bir işlev yüklenmiş. Bu da tüm ekran panelinin sadece 1.5 mm. gibi bir kalınlıkla kasada yer almasını sağlamış. En üst katmanda arkadaki LED şeritlerin difüzyon ve polarizasyonunu önleyici bir dizi film kullanılmış.

Bu arada Apple Retina ekranlı MacBook Pro’yu tanıttığında bu bilgisayar içinde Sharp’ın IGZO panellerinin kullanıldığı düşünülmüştü. Ne var ki, iFixit’in bu sökme işleminden sonra ekranın LG tarafından sağlandığı ortaya çıktı. Bu ayrıntıyı da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER