Manşetler

Retina ekranlı iPad mini yurt dışında satışa sunuldu

Apple’ın 22 Ekim tarihinde düzenlediği etkinlikle tanıttığı Retina ekranlı iPad mini bugün itibarıyla şirketin çevrim içi mağazası aracılığıyla yurt dışında satışa sunuldu. Şirketin aynı tarihte tanıttığı bir diğer ürün olan iPad Air ise bu ayın başında ilk ülke grubunda piyasaya çıkmıştı. Her iki cihaz da 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran ve A7 işlemci barındırırken; Retina ekranlı iPad mini 7.9 inç, iPad Air ise 9.7 inç bir ekrana sahip. Sadece Wi-Fi bağlantı özelliğine sahip 16 GB dahili hafızalı modelin ABD satış fiyatı 399 dolar olarak belirlenirken, LTE destekli 128 GB dahili hafızalı modele sahip olanların ABD’de 829 dolar ödemesi gerekiyor.

ipad-mini-retina-gallery3-2013

Özellikle Retina ekranlı iPad mini’yi satın almak isteyenler için zamanlama oldukça mühim. Çünkü henüz tablet resmi olarak duyurulmadan ortalıkta dolaşmaya başlayan tedarik sıkıntısı dedikoduları daha sonra bizzat Apple CEO’su Tim Cook tarafından doğrulanmış ve yıl sonunda Retina ekranlı bir iPad mini’ye sahip olmak isteyenlerin sıkıntı yaşayabileceği belirtilmişti. Halihazırda 16 ve 32 GB modeller için 1 ila 3 iş günü arasında teslimat bilgisi verilirken, diğer modeller için bu süre 5 ila 10 iş gününe çıkıyor. Stoklarda yaşanan bu sıkıntının Retina ekran tedariğinin kısıtlı olmasından kaynaklandığı da konuşulanlar arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Air ve iPad mini Retina karşı karşıya

Apple’dan konuya ilişkin resmi açıklama gelmemesi nedeniyle Retina ekranlı iPad mini’nin hangi ülkelerde satışa sunulduğuna ilişkin kesin bir bilgi vermek şu an için güç gözükse de, ilk bilgiler şirketin iPad Air’dekine benzer bir ülke ve bölge seçimi yaptığını gösteriyor. Retina ekranlı iPad mini’nin satışa sunulduğu ülkeler arasında ABD, Kanada, Meksika, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Avusturalya, Yeni Zelanda, Hong Kong, Çin ve Japonya yer alıyor.

İlgili >> Apple Store (ABD), The Verge

İLGİLİ HABERLER