Manşetler

Retina ekranlı iPad mini parçalarına ayrıldı, birleştirilmesi zor

Apple’ın Retina ekranlı ikinci nesil iPad mini tableti de iFixit tayfasının elinden kurtulamadı. iPad Air ile aynı tasarıma sahip olan bu tablet de tıpkı büyük kardeşi  gibi parçalarına ayrıldığı zaman zor birleştiriliyor.

ipad-mini-retina-ifixit-141113

iFixit tayfasının yaptığı son söküm çalışması neticesinde iPad mini 10 üzerinden sadece 2 puan alabildi. Bu da iPad mini’yi parçalarına ayırma ve tekrar birleştirme işini ancak işin profesyonellerinin düzgün bir şekilde yapabileceğini gösteriyor.

Apple’ın cihazları iFixit’ten genellikle çok düşük puanlar alıyor. Bu nedenle Retina ekranlı iPad mini’nin de düşük puan alması çok da şaşırtıcı olmuyor. Bununla birlikte bu söküm işlemi iPad mini hakkında ilgi çekici detaylar edinmemizi sağlıyor.

7.9 inç, 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü, 326 ppi piksel yoğunluklu ekran, 64-bit mimarili çift çekirdekli Apple A7 işlemci, 1 GB RAM, M7 hareket algılama işlemcisi, 5 megapiksel arka, 1.2 megapiksel ön kamera ve 128 GB’ye kadar değişen depolama kapasiteleri Retina ekranlı iPad mini’nin başlıca teknik özellikleri arasında bulunuyor.

iPad mini’nin bağlantı noktaları ve bataryasında çok fazla yapıştırıcı maddenin kullanıldığı dikkat çekerken Lightning konnektörünün de lojik devreye lehimlendiği görülüyor. Bir yere gizlenmiş olan vidaları bulmak epey zor olurken, bunları çıkardıktan sonra da, çok küçük olmaları nedeniyle kaybetmek kuvvetle muhtemel.

Yine de, tabletin malzeme kalitesi açıkça etkiliyor ve sonuç olarak karşımızda üst sınıf bir tablet bulunuyor.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER