Teknoloji

Retina ekranlı 13 inç MacBook Pro ve iMac’lerin Apple’a teslimine başlandı

Bu hafta genellikle Apple’ın yeni iPhone’unu konuşuyoruz, ancak Cupertino şirketi bir yandan da diğer ürünleri üzerinde yenileme çalışmalarını sürdürüyor. DigiTimes sitesinin Apple’ın tedarik zincirindeki gelişmelerden haberdar kaynaklardan aldığı bilgilere göre tedarikçiler yeni nesil  iMac monitör bilgisayarları ve Retina ekranlı 13.3 inç’lik yeni MacBook Pro’ları Apple’a teslim etmeye başladı. Bu yeni bilgisayarların ya bu ay ya da gelecek ay piyasaya çıkması bekleniyor.

Eğer bu ürünlerin sevkiyatı yeni başladıysa, ekim ayına kadar piyasaya çıkmaları zor görünüyor. Ancak DigiTimes’ın kaynaklarının iddiasına göre Apple bu bilgisayarları içinde bulunduğumuz zamanda çıkarıp okula dönüş alışverişlerinin bereketinden de yararlanmak istiyor. Bu nedenle Apple’ın yeni Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarının yarınki toplantının gündemi arasında bulunduğu düşünülüyor.

Apple’ın üç farklı iMac modeli planladığı, ancak üst uçta yer alan modelin ekranının üretimi sırasında karşılaşılan sıkıntılar nedeniyle çıkışın geciktiği düşünülüyor. Bu nedenle şimdilik sadece giriş ve orta seviye modeller çıkabilir. Bu arada yeni iMac’lerin Retina ekran barındırmayacağının söylendiğini hatırlatalım. Giriş ve orta seviyeli modeller yakın zamanda çıkabilir, ancak üretiminde çeşitli zorluklarla karşılaşılan üst modelin ne zamna çıkacağı konusunda kaynaklar bir bilgi vermiyor.

Apple yarınki etkinlikte yeni Mac bilgisayarların duyurusunu yapar mı, yoksa bütün şovu yeni iPhone’a mı ayırır, bunu hep birlikte göreceğiz. Yarın akşam saat 8’de Teknoblog’un başına bekliyoruz.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER