Teknoloji

Retina Ekran destekli uygulamalar Mac App Store’da görülmeye başlandı

Apple’ın yeni Mac’lerinin Retina Ekran güncellemesi alacağına dair yeni bir kanıt ortaya çıktı. Mac App Store’da yer alan bazı uygulamalar sessiz sedasız piksel yoğunluklu ekranları destekleyecek grafik güncellemeleri almaya başladı. Örneğin dosya senkronizasyon aracı FolderWatch’a son güncellemeyle birlikte Retina grafik güncellemesi de eklendi.

FolderWatch uygulamasının geliştiricisi Brothers Roloff detaylı sürüm notlarında Retina ile ilgili çok fazla şey söylemiyor. Belki de eklenen bu özellik Apple’ın kendi yol haritasına bağlı olmaktan çok spekülatif bir eklenti de olabilir. Ancak Apple’ın Mac App Store’da yer alan her bir uygulamayı onaydan geçirdiğini göz önünde bulunduracak olursak, spekülatif bir özellik olma ihtimali düşük gibi görünüyor.

Hangi modellerin Retina Ekran ile geleceği şu an için gizemini koruyor. Ancak bu yeni ekran teknolojisi daha çok yeni MacBook Pro serisiyle birlikte anılıyor. iMac’in de güncelleneceği söyleniyor, ancak bu monitör bilgisayarların panel boyutları düşünüldüğünde Retina Ekran uzak bir ihtimal gibi görünüyor. Bu arada Apple’ın Mac Pro’yu da uzun bir zaman sonra güncelleyeceği söyleniyor.

Apple’ın pazartesi akşamı TSİ 20:00’de başlayacak WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detaylar anında Teknoblog’da olacak. Yeni duyurularla ilgili detayları hızlı bir şekilde burada bulacaksınız. Pazartesi akşamı görüşmek üzere!

İlgili – Mac App Store (Folder Watch)

İLGİLİ HABERLER