Teknoloji

Resmi tanıtıma 24 saat kala en son Galaxy Note 10 sızıntısı

galaxy note 10

Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus’ı yarın, yani 7 Ağustos tarihinde New York şehrinde düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtıyor. Bir yirmi dört saat kadar sabredemiyorsanız, o hâlde son dakika niteliğindeki Note 10 sızıntısı sayesinde beklenen telefonlarla ilgili daha fazla ayrıntı elde edebilirsiniz. Üstelik Samsung’un kendi pazarlama materyalleri sayesinde.

Droid Life sitesi, Samsung’un materyallerinden birkaç tam sayfa parça paylaştı. Bunlar sayesinde daha önce duyduğumuz veya sızıntılarına rastladığımız birçok özelliğin gerçek olduğu konusunda epey ikna oluyoruz.

Sunuma göre Note 10, 6.3 inç ekran taşıyacak. Note 10 Plus ise 6.8 inç ekrana sahip olacak. Her ikisinin ekranında delik ve buraya yerleştirilmiş selfie kameraları bulunacak. Tahmin edildiği gibi, S Pen birkaç yeni numaraya sahip olacak. Bunların arasında yeni temassız komutlar ve kamera lensleri arasında uzaktan geçiş yer alıyor. Note 10 telefonlarının “Süper Hızlı Şarj” özelliğine sahip olacağı da belirtiliyor. Bu sayede sadece birkaç dakikalık şarj ile birkaç saat yetecek güç elde edilecek.

Note 10’un ilk kez gördüğümüz kamera özelliği

Pazarlama materyalleri her bir özellikten tek tek bahsetmiyor. Ancak bazı yeni kamera özelliklerine vurgu yapıyor. Note 10’un güzel portreler, etkileyici manzara fotoğrafları ve her koşulda keskin süper yakın çekim fotoğraflar çekebileceği belirtiliyor. Ayrıca sızıntı sayesinde Audio Zoom mikrofonları da ilk kez görüyoruz. Bunun sayesinde video çekimi sırasında odakladığınız noktadaki sese daha fazla yoğunlaşılacak. LG benzer bir özelliği birkaç yıl önce V30 modelinde sunmuştu. Tahmin ediyoruz ki, Samsung onun üzerine biraz daha fazlasını koyarak sunacaktır.

Google’ın kendi telefonu Pixel 4 ile ilgili bilgi kırıntıları bıraktığı bir ortamda Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları hakkında ketum davranmayı tercih etmesi tuhaf görünüyor. Üstelik beklenen telefonlarla ilgili olarak neredeyse her şey sızdı.

Note 10 tanıtımı yarın, Türkiye saatiyle 23.00’de başlayacak. New York’taki Unpacked etkinliği ile aynı anda İstanbul’da da Samsung Türkiye tarafından bir etkinlik düzenleniyor. Biz de o etkinlikte olacağız ve Note 10 ailesi ile ilgili izlenimlerimizi sıcağı sıcağına paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER