Teknoloji

Resmi duyurusundan önce en son iOS 13 sızıntıları

ios 13 sızıntıları

WWDC 2019 bizim zaman dilimimize göre akşam saat 8’de başlıyor. Apple’ın işletim sistemlerinin en son versiyonlarını bu etkinlikte göstermesini bekliyoruz. tvOS, watchOS, macOS ve tabii ki, iOS’in en son sürümüyle bu etkinlikte tanışacağız. iOS en popüler Apple işletim sistemi olduğu için, iOS 13 ile ilgili merak daha yüksek düzeyde. Son iOS 13 sızıntıları akşamki lansmana kadar sizi biraz sakinleştirecektir.

iOS 13 ile birçok değişiklik bekliyoruz. Ancak bunların içinde bir tanesi uzun zamandır bekleniyordu ve en sonunda kullanıcılarla bulaşacak. Koyu Mod özelliğinden bahsediyoruz. Geçen yıl macOS’e gelen bu özellik şimdi iOS yolunda. Daha önce sızıntılarına rastladığımız bu özelliğin son olarak ekran görüntüleri de ortaya çıktı. Aynı zamanda yenilenmiş Anımsatıcılar uygulamasını da görme fırsatına erişiyoruz.

Ekran görüntüsünün iOS 13’ün mart ayındaki ilk sürümlerinden bir tanesinden alındığı belirtiliyor. Bu sürümde Apple’ın ses kontrol göstergesini nasıl yeniden tasarlandığını gösteriyor. Şu anda ekranın ortasında büyük bir alanı kaplayan ses kontrolü, yeni sürümle birlikte biraz daha küçülecek ve ekranın kenarına kayacak. İlk sürümde sağ üst köşede, yine de gözle görülür büyüklükte olduğu görülüyor. Görünüşü de Denetim Merkezi içinde gördüğümüz ses kontrol çubuğunu andırıyor.

iOS 13 bu akşam resmiyet kazanacak ve hemen ardından da ilk beta sürümü geliştiricilere dağıtılacak. Biz de bu yeni beta sürümünü hemen indirip ilk izlenimlerimizi en hızlı biçimde paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER