Teknoloji

Resmi belgeye göre Galaxy Z Fold 3 S Pen Pro desteğine sahip olacak

galaxy z fold 3 s pen pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pek çok ipucundan sonra, katlanabilir bir Samsung telefonu nihayet bir S Pen ekran kalemi için destek alacak gibi görünüyor. Samsung’un ocak ayında duyurduğu Bluetooth bağlantı destekli S Pen’in daha büyük boyutlu bir sürümü olan S Pen Pro için Amerikan Federal İletişim Komisyonu başvuruları ortaya çıktı. Bir belge (PDF), yakında çıkacak olan kalemin henüz duyurulmamış, muhtemelen Z Fold serisindeki bir sonraki cihaz olacak Galaxy Z Fold 3 ile çalışacağını ortaya koyuyor.

Üstelik sadece Z Fold 3 desteklenmekle kalmayacak. Henüz çıkış tarihi açıklanmayan, ancak bu yıl içinde çıkması planlanan ekran kalemi S21 Ultra, Note 20 serisi ve daha fazlasını destekleyecek gibi görünüyor.  S Pen Pro’nun destekleyeceği cihazların tam listesini dosyadan alınan ve aşağıda bulunan görsel sayesinde görebilirsiniz:

galaxy z fold 3 s pen pro

S Pen Pro’nun Z Fold 3 desteğine sahip olması çok şaşırtıcı sayılmaz. Çünkü Samsung bir süredir katlanabilir telefon için bir tür S Pen desteğine işaret ediyordu. Geçen yılki Unpacked etkinliğinde, Samsung’un mobil TM Roh başkanı bir soru-cevap bölümünde, şirketin insanların S Pen’in Fold ile çalışmasını istediğini duymaktan “mutlu olduğunu” söyledi. Aralık ayında yayınlanan bir blog yazısında ise, şirketin Galaxy Note’un “en sevilen özelliklerinden” bazılarını diğer cihazlara getirmek istediğini söyledi. Ve Ocak ayında Roh, şirketin “gelecekte S Pen deneyimini ek cihaz kategorilerinde genişletmeyi” planladığını söyleyerek daha da açıktı.

Ayrıntılı bir sızıntı, henüz duyurulmamış olan telefonu bir ekran kalemi ile göstermişti. Twitter’da ün yapmış olan sızıntı kaynağı Evan Blass tarafından paylaşılan bir görüntü, yanına yeni bir “Fold Edition” S Pen iliştirilmiş şekilde Galaxy Z Fold 3’ü gösteriyor. Belki de Z Fold 3, kutuda Fold Edition kalemi ile gelirken S Pen Pro ayrı olarak satılacak.

ABD Federal İletişim Komisyonu belgelerinin halka açılması, ilgili ürünün belgeler yayınlandıktan hemen sonra duyurulabileceğini gösterebilir. Bu durumda, Samsung son birkaç yıldır yaz aylarında, genellikle de ağustos ayının başlarında Unpacked etkinlikleri düzenlediğinden, S Pen için yakında resmi bir duyuru yapılması kuvvetle muhtemel görünüyor. Ayrıca Blass, bu yılki etkinliğin 11 Ağustos’ta planlandığını öne sürdü; etkinlikte tanıtılması beklenen Z Fold 3, Z Flip 3, iki yeni Galaxy Watch ve yeni Galaxy Buds gibi cihazların resmi basın fotoğraflarını paylaştı.

İLGİLİ HABERLER