EğlenceTeknoloji

Resident Evil Netflix dizisi oluyor

resident evil netflix

Popüler video oyunların dizi veya filme dönüştürülmesi artık olağan bir durum olarak değerlendirilebilir. Bu gruba katılan son oyun Resident Evil oldu. Resident Evil, Netflix tarafından diziye dönüştürülüyor. Bu konudaki ilk haberler 2019’un başında çıkmıştı.

Netflix’in Resident Evil dizisi ilk etapta sekiz bölüm olarak planlandı. Dizide hikaye iki farklı zamanı kapsayacak. İlk zaman diliminde genç kız kardeşler Jade ve Billie Wesker’in hikayeleri anlatılacak. New Raccoon City’ye taşınmak zorunda kalan kız kardeşler, burada babalarının dünyayı yok edebilecek sırlara sahip olduğunu öğrenecek.

İkinci zaman dilimi ise gelecekte geçecek. Dünya üzerinde sadece 15 milyon insanın kaldığı bu dönemde 6 milyar yaratık olacak. İnsanlar ve hayvanlar ise T-Virus olarak anılan bir virüse maruz kalacak. Artık 30 yaşına gelmiş olan ve hayatta kalmayı başaran Jade, bu karanlık dünyada yaşamını sürdürmeye çalışacak. Dizinin yayın tarihi henüz belli olmadı.

Popüler dizilerden Supernatural’ın arkasındaki isimlerden biri olan Andrew Dabb, Resident Evil dizisinin de beyni olacak. Dabb dizinin senaryo ekibinde de yer alacak. The Walking Dead ekibinden Bronwen Hughes ise dizinin ilk iki bölümünün yönetmenliğini üstlenecek.

Dabb, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Resident Evil benim en sevdiğim oyun. Bu muhteşem hikayede yeni bir bölüm anlatacağım ve ilk Resident Evil dizisini dünya genelindeki Netflix abonelerine ulaştıracağım için çok mutluyum. Daha önce oyunu oynamamış olanlara da, serinin hayranlarına da görmedikleri şeyler sunmaya hazırlanıyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER