Zach Cregger’ın yönettiği yeni Resident Evil filmi, dünya çapında yaklaşık 400 milyon dolar hasılat seviyesine geldi. The Numbers’ın güncel gişe tablosu, toplamı 399 milyon 999 bin dolar olarak gösteriyor. Capcom’un oyun dünyasından sinemaya taşınan seri, bu yeni uyarlamayla önceki filmlerinin dünya çapındaki hasılatını aşmış durumda.
Tablodaki Kuzey Amerika hasılatı 157 milyon 399 bin dolar, diğer pazarlardan gelen gelir ise 242 milyon 600 bin dolar. Toplamı yuvarlayınca 400 milyon dolarlık eşik ortaya çıkıyor. Gişe rakamları yeni ülke ve hafta sonu verileriyle güncellenebildiği için bu sayıyı filmin kesinleşmiş nihai hasılatı gibi okumamak gerekiyor.
30 Ekim hafta sonunda film Kuzey Amerika’da 2 milyon 525 bin dolar daha topladı. The Numbers, aynı hafta sonu salon sayısını 1.943 olarak listeliyor. Eylül ortasında başlayan gösterimin ardından film hâlâ bilet satışından gelir üretmeye devam ediyor. Ancak bu performanstan gelecekte ulaşacağı kesin toplamı veya bütün korku filmleri içindeki nihai sırasını hesaplamak mümkün değil.
Serinin gişe geçmişi karşılaştırmayı daha anlaşılır kılıyor. Resident Evil: The Final Chapter yaklaşık 314,1 milyon dolar, Afterlife yaklaşık 295,9 milyon dolar hasılat yapmıştı. 2021’de çıkan Welcome to Raccoon City ise yaklaşık 41,9 milyon dolarda kalmıştı. Yeni film, aynı veri tabanındaki bu yapımların her birinin önünde bulunuyor.
Yeni Resident Evil, serinin önceki filmlerini geride bırakıyor
Bunun yanında hasılatı doğrudan yapımcının kazancı olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bilet gelirinin tamamı stüdyoya kalmıyor ve yapım bütçesi dağıtım ile pazarlama giderlerinin bütününü açıklamıyor. Dolayısıyla yüksek toplam, ticari ilginin boyutunu gösterse de tek başına kesin kâr hesabı sunmuyor. Buradaki karşılaştırma, filmlerin dünya çapındaki nominal gişe gelirleriyle sınırlı.
Sony Pictures’ın resmî tanıtımı, yeni filmi tıbbi kurye Bryan’ın bir gecelik hayatta kalma mücadelesi üzerinden anlatıyor. Bryan’ı Austin Abrams canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Zach Cherry, Kali Reis ve Paul Walter Hauser da yer alıyor. Senaryoyu Cregger ile Shay Hatten yazdı, film 18 Eylül’de vizyona girdi.
Cregger, daha önce PlayStation Blog’a verdiği röportajda oyunların anlattığı hikâyeyi yeniden çekmek yerine aynı dünyada geçebilecek özgün bir macera kurmayı tercih ettiğini söylemişti. Yönetmen özellikle kaynak yönetimi, azalan mühimmat ve giderek büyüyen tehlike duygusundan söz etmişti. Gişedeki yeni seviye, bu yaklaşımın izleyici karşısındaki ticari sonucunu ortaya koyuyor, yeni bir devam filmi duyurusu anlamına gelmiyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları







