Eğlence

Resident Evil 4 remake versiyonu gergin ancak tanıdık bir aksiyon yaşatacak

resident evil 4 remake
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Resident Evil 4 remake versiyonunda oyuncuları nasıl bir deneyimin beklediği biraz daha netleşti. Capcom tarafından paylaşılan hikaye videosu ve IGN tarafından hazırlanan kapsamlı oynanış ön izlemesi, Capcom’un 2005 çıkışlı klasik oyunda korkuyu artırsa da temel dinamiği bozmadığını gösteriyor.

Oyunun remake versiyonu, yukarıda da belirttiğimiz gibi, daha ürkütücü görünüyor. Ancak orijinal versiyondaki karmaşık aksiyonda değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Oyuncular yine kendilerini bir testere veya yaba ile öldürmekten çekinmeyecek virüs ile enfekte olmuş köylülerle mücadele etmek zorunda kalacak.

Resident Evil 4 remake versiyonunun merkezinde de ajan Leon Kennedy’nin ABD Başkanı’nın kızı Ashley Graham’ı parazite tapan bir tarikatın kontrolündeki bir İspanyol köyünden kurtarma çabası bulunuyor. Tahmin edilebileceği gibi, kurtarma planı kısa süre içinde sarpa sarıyor. Oyunun omuz üstü perspektifi ve diğer mekanikleri değişmezken, Capcom geliştirme ekibinin hikayeye yeni bir yorum getirdiğini vurguluyor.

Resident Evil 4 remake versiyonu 24 Mart 2023’te PS4, PS5, Xbox Series X/S ve PC için yayınlanacak. PlayStation VR 2 sanal gerçeklik başlığı içinse başlık satışa çıktığında özel içerikler sunulacak. Burada daha önceki Resident Evil oyunlarının remake versiyonları kadar büyük bir değişiklik söz konusu olmasa da, oyunun dikkat çekici olduğu söylenebilir.

Resident Evil 4’ü popüler kılan en önemli unsur, seriyi hem oyun sistemleri hem de hikaye bakımından değiştirmesi. Remake versiyonunun da bu keskin değişim ve aradan geçen 17 yılda oyuncuların değişen beklentileri arasındaki dengeyi tutturması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER