Ulaşım

Mobilize: Renault’dan mobilite ve enerji servisleri için yeni girişim

renault mobilize

Renault Grubu, mobilite ve enerji hizmetleri çalışmalarını daha odaklı biçimde yürütebilmek adına Mobilize markasını hayata geçirdi. Grubun bünyesinde oluşturulan dört yeni iş biriminden biri olan Mobilize; açık ekosistemler üzerinden grup partnerleri ve diğer markalara mobilite, enerji ve veriye dayalı hizmetler sağlayacak.

Mobilize’ın hedef kitlesinde daha sürdürülebilir ve paylaşımlı mobilite yöntemlerini benimsemek isteyen tüketiciler bulunuyor. Marka, Renault Grubu’nun karbon nötr ve döngüsel ekonomiden değer yaratma hedefi doğrultusunda yeni ihtiyaçlara cevap vererek sürdürülebilir enerji ekosistemlerini de teşvik edecek.

Mobilize, otomobilin ötesine geçerek yolcuları ve yükleri araçlı ya da araçsız taşımanın yeni yollarını sunmayı vadediyor. Markanın sunduğu yeni mobilite tekliflerinin tüketicilerin, kurumların ve bölgesel otoritelerin beklentilerini karşılayacağı belirtildi.

Mobilize CEO’su Clotilde Delbos, yeni markayı şu sözlerle değerlendirdi: “Otomotiv sektöründeki, sahiplik kavramından istenilen zaman ya da yerde paylaşımlı kullanımına geçiş sürecini kucaklamak için heyecan duyuyoruz. Mobilize, otomotivin ötesinde enerji ve veri alanlarında geniş yenilikçi hizmetler sunacak. Tüm partnerlerimizle birlikte amacımız çevresel etkiyi azaltırken, yolcular ve yükler için daha sürdürülebilir ve ulaşılabilir araç kullanımını en üst düzeye çıkarmak.”

Mobilize’ın Renault Grubu’nun tasarım ve üretimdeki uzmanlığından ve elektrikli araç liderliğinden yararlanarak girdiği mobilite pazarında güçlü bir rekabet avantajına sahip olacağı belirtiliyor. Özel mühendislik ve tasarım ekiplerinden yararlanacak olan Mobilize, amaca yönelik tasarlanmış araçlar üretecek. Ağır kullanıma uygun, modüler, sağlam ve tamamen elektrikli araçlar, yeni mobilitenin en kritik ihtiyaçlarını karşılamayı vadediyor.

Mobilize Renault Software Factory ile ileri teknoloji algoritmalar geliştirecek

Mobilize; ileri teknoloji algoritmalar ve veri işleme yazılımları geliştirmek için Renault Software Factory, Software République ve iş ortaklarını kullanarak kullanıcı talebinin daha iyi öngörülmesini ve daha verimli araç tahsisi sağlanmasını amaçlıyor. Mobilize, araç kullanımını en az yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor.

Araçlar kullanıma uygun olmayan bir hale geldiğinde, Renault Re-Factory’deki bakım ve geri dönüşüm hizmetleri tarafından bakıma alınacak. Elektrikli araçların bataryaları artık otomotiv kullanımına uygun olmadığında, Mobilize bu bataryaları geri dönüştürerek sabit bir enerji kaynağı olarak onlara ikinci bir hayat verecek.

Renault Mobilize EZ-1 prototipini gözler önüne çıkardı

EZ-1 prototipi, Mobilize markasının sembolik aracı olarak tanımlanıyor. Markanın tasarım vizyonunun somutlaştığı prototipin tasarımının merkezinde servisler yer alıyor. EZ-1, paylaşımlı kullanım için tasarlanmış yeni bir şehir içi mobilite çözümü. EZ-1 yenilikçi bir şekilde ticarileştirilecek: Kullanıcılar yalnızca sürüş süresine ya da mesafeye göre ödeme yapacak. Bağlantılı hizmetler de içeren prototip, anahtarsız giriş sistemi ile teslim alınabiliyor ve akıllı telefonlar aracılığıyla kullanıcılarla etkileşim sağlıyor.

EZ-1, 2 kişilik kompakt ve çevik bir araç. 2,3 metre uzunluğundaki mimari modeli, aracın minimum ayak izine sahip olduğu anlamına geliyor. Yukarıdan aşağıya doğru uzanan cam kapılar, yolculara görüş açısı yüksek bir şehir manzarası sunuyor.

EZ-1 prototipi, yenilikçi bir batarya değiştirme sistemine sahip. Klasik şarj altyapısına bir alternatif olan bu sistem, aracın duraklamadan kullanılabileceği anlamına geliyor. EZ-1, döngüsel ekonomi prensiplerine göre tasarlandı. Yüzde 50 geri dönüştürülmüş malzemelerden imal edilmiş bu araç, Flins Re-Factory’deki tesisler sayesinde kullanım ömrünün sonunda yüzde 95 oranında geri dönüştürülebilecek.

İLGİLİ HABERLER