Ulaşım

Renault elektrikli otomobil fiyatlarını indirmeyi hedefliyor

renault elektrikli otomobil

Renault, elektrikli otomobil pazarının büyümesinin önündeki en önemli engel gibi görünen yüksek fiyatları indirmeyi hedefliyor. Şirket, söz konusu hedefini Renault Eways Electropop etkinliğinde kamuoyuyla paylaştı.

Bu hedefin gerçekleştirilmesinde 2023’te yollara çıkacak olan elektrikli Renault 5 modelinin önemli bir rol oynaması planlanıyor. Şirket bu otomobilin mevcut Renault Zoe modeline kıyasla yüzde 33 oranında daha ucuz olacağını belirtti. Zoe, Türkiye’de hâlihazırda yaklaşık 370 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Renault bir taraftan da 4 serisini yeniden canlandırmayı planlıyor Bu doğrultuda 4ever isimli bir aracın hazırlıklarını yapan şirket, 4 serisinde de uygun fiyat seçenekleri sunmaya önem verecek.

Bu araçların büyük kısmında Renault’nun yeni elektrikli otomobil platformları CMF-BEV ve CMF-EV kullanılacak.

CMF-BEV, B segmentinde konumlandırılacak elektrikli otomobillerin temelini oluşturacak. Renault 5 ve 4ever da bu grupta yer alacak. Modüler bir platform olan CMF-BEV, araçların boyunun ayarlanmasını kolaylaştırıyor. Ancak platformda uygun fiyat sunmaya yönelik değişiklikler de yapıldı. Bu platformun kullanıldığı elektrikli araçlar 400 kilometre menzile sahip olabilecek.

CMF-EV ise yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Megane E ve Nissan Ariya gibi elektrikli otomobillerde kullanılacak. Nissan Ariya bu yıl içinde, Megane E ise gelecek yıl yollara çıkacak. CMF-EV platformu elektrikli otomobiller için 580 kilometre menzil vadediyor.

Renault Grubu bünyesinde 2025’e kadar 10 elektrikli otomobil modelinin tanıtılması planlanıyor. Bunların 7 tanesi direkt olarak Renault markasını taşıyacak. Renault 5’in ve bataryasının üretimi şirketin Fransa’nın kuzeyindeki fabrikasında gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER