Teknoloji

Remix OS Player ile Android’i Windows PC’de kolaylıkla çalıştırın

remix os player
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Remix OS, yerleşik olmayan, hareketli pencereler ve başlat menüsü tarzındaki uygulama menüsüyle temel olarak Android’in masaüstü versiyonu gibi bir tavır sergiliyor. Bu durumda geliştiricisi Jide’ın onu masaüstü bilgisayarlarda daha kolay kullanılabilir hâle getirmesi epey mantıklı görünüyor. Remix OS Player olarak adlandırılan yeni bir araç sayesinde bu işletim sistemini Windows bilgisayarlarda daha rahat kullanmak mümkün oluyor.

Aslında Remix OS’i herhangi bir Windows cihazında, USB parmak sürücü üzerinden sistemi başlatarak kullanmak mümkün oluyor. Ancak ücretsiz olarak indirilebilir emülatör sayesinde daha da kolay bir kullanım mümkün olacak. Player aracını bir .exe dosyası olarak indirmek yeterli görünüyor.

Remix OS Player, Android Studio içindeki sanal makineyi temel alıyor ve özel bir pencere içinde çalışıyor. Android 6.0 Marshmallow tabanlı ve Google Play Store erişimi de barındırıyor. Jide kullanıcılara bunu özellikle bir oyun emülatörü olarak kullanmalarını tavsiye ediyor. Böylelikle Clash of Clans benzeri Android oyunlarını Windows masaüstü bilgisayarda kolay şekilde oynamak mümkün olacaktır.

Remix OS Player’ın minimum sistem gereksinimleri Intel Core i3 işlemci, 8 GB dahili hafıza, Windows 7, vb. şeklinde sıralanıyor.

İLGİLİ HABERLER