Teknoloji

reeder&idefix vs. Amazon&Kindle (vs. iPad)

Türkiye'nin en bilinen online kitap satış sitesi idefix ve Türkiye'nin yine en bilinen ve en çok satılan ekitap okuyucusu reeder birlikte ülkemizde pek çok takipçisi olan ve ileride Türkiye pazarına gireceği söylentileri dolaşan Amazon'un Kindle'ına karşı Türkiye'de başarılı olmak için mücadele edecek.

Dünyanın ilk kapanan McDonalds’ı, Kuzey Kutbu’na 600 km uzaklıkta 60 bin nüfuslu İsveç’in Umea şehrinde 90’ların başında kapanmış.

McDonald’s çılgınlığının en üst seviyede olduğu bir dönemde böyle bir gelişme herkesi şaşırtmakla beraber McDonald’s yönetiminin en önemli konularından biri haline gelmiş. Cevabı da 21.yüzyıla girerken Umea’ya McDonalds’ı bir daha kapanmamak üzere şehrin en merkezi yerine dev bütçeli bir reklam kampanyasıyla açarak vermişler. McDonald’s’ı 90’larda kapatan firma İsveç’in McDonald’s’dan da eski hamburgercisi MAX. O da artık reklamlarında “küçük balık büyük balığı yutarsa” esprisine yer veriyor.

Aynı küçük balık, büyük balık esprisi acaba e-kitap ve e-kitap okuyucu piyasasında Türkiye’de de gerçekleşecek mi? Türkiye’nin en bilinen online kitap satış sitesi idefix ve Türkiye’nin yine en bilinen ve en çok satılan e-kitap okuyucusu reeder, birlikte ülkemizde pek çok takipçisi olan ve ileride Türkiye pazarına gireceği söylentileri dolaşan Amazon’un Kindle’ını Türkiye’de yutabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz. Diğer yandan beklenen daha da büyük bir balık var, bu da aslında tüketicinin algısında herşeye kahin olarak yerleştirilmeye çalışılan Apple’ın iPad’i.

E-kitaplar bir yana, konu cihazlar olunca ilgili Türk tüketicisi iPad’i mi, reeder‘ı mı tercih edecek merak konusu.

İLGİLİ HABERLER