Teknoloji

Reeder, P13 Blue Plus 2022 videolarının ardından “süs kamerası” ibaresini kullanmaya başladı

reeder p13 blue plus 2022

Reeder, bütçe dostu Android telefon modelleriyle Türkiye’nin ilgisini çekmiş bir marka olarak biliniyor. Ancak şirketin en yeni modellerinden biri olan “P13 Blue Plus 2022”, son dönemde sıra dışı bir şekilde gündeme geldi. Konunun odak noktası, telefonun arka kısmındaki üç kameralı gibi gözüken fakat aslında tek işlevsel kamerası olan modül. Reeder P13 Blue Plus 2022’nin kameralarıyla ilgili duruma yakından bakıyoruz.

Viral videolar ve sosyal medyanın gücü

Birkaç hafta önce sosyal medya platformlarından YouTube başta olmak üzere, telefonun arka yüzündeki üç kameralı gibi duran tasarımı eleştirildi. Eleştiriler sonrası Reeder, resmi web sitesine “Arka kamera kasasında 2 tane süs kamera vardır. Bunların herhangi bir fonksiyonu yoktur” açıklamasını ekledi. Twitter üzerinde de bu konunun tartışılmasıyla birlikte çok sayıda şikayet “Şikayetvar” platformunda yer aldı. Örneğin, bir kullanıcı şöyle yazmıştı: “P13 Pro Max Lite 2022 model telefonumda 3 kameralı diye satılıp tek kamerası var. Bu nasıl bir yanıltmaca, insanları salak yerine koyuyorlar.”

Bu konuda yükselen sesler sadece son döneme özgü değil. Aslında “Şikayetvar” gibi platformlarda benzer şikayetler oldukça eskiye, 30 Haziran 2022’ye kadar uzanıyor. Fakat bu süreç, viral videoların etkisiyle daha fazla dikkat çekmeye başladı.

Reeder’ın cevabı ve sonraki adımlar

Reeder, tepkilerin artması üzerine resmi web sitesindeki ürünlere “süs kamerası” içerdiğine dair bir açıklama eklemeye başladı. Ancak bu durum, müşteri memnuniyeti açısından ne kadar etkili olacak? Ya da şirket, bu konuda başka bir adım daha atacak mı? Zaman gösterecek.

Reeder P13 Blue Plus 2022’nin süs kameralarının oluşturduğu gündem, şirket için bir dönüm noktası olabilir. Ya şirket bu eleştirileri dikkate alacak ve ürün tasarımında iyileştirmeler yapacak, ya da bu durum, marka için olumsuz bir etki yaratacak. Şu anda sadece bekleyip görmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER