Teknoloji

Redmi Note 9 serisinin küresel tanıtım tarihi belli oldu

redmi note 9 pro

Redmi Note 9 serisinin Pro ve Pro Max modelleri, geçtiğimiz ay Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Xiaomi, bu iki telefonun küresel tanıtımının da 30 Nisan’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

30 Nisan’da Türkiye saatiyle 15:00’da başlayacak etkinlik için “Efsane Devam Ediyor” sloganını seçen Xiaomi’nin bu etkinlikte standart Note 9 modelini tanıtma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Buna ek olarak Note 9 Pro ve Note 9 Pro Max’in Avrupa’daki fiyatlarının ve çıkış tarihlerinin de açıklanması bekleniyor.

Standart Redmi Note 9’la ilgili olarak henüz resmi bir duyuru gelmiş değil. Ancak kısa süre önce TENAA belgelerinde görülen ve Note 9 Pro modellerine bir hayli benzeyen cihazın Note 9 olma ihtimali kuvvetli görünüyor. Ancak China Telecom’un internet sitesindeki başka bir kayıtta telefonun adı Redmi 10X olarak geçiyor.

Redmi’nin telefonu uluslararası pazarda Note 9, Çin’de ise 10X adıyla piyasaya sürmesi olası senaryolar arasında yer alıyor. Xiaomi’nin bu konudaki tercihini görmek için 30 Nisan’ı beklemek gerekiyor.

Yukarıda bahsi geçen TENAA kaydına göre; Redmi Note 9, 6.53 inç büyüklüğünde Full HD+ LCD bir ekrana sahip olacak. 2 GHz sekiz çekirdekli işlemciye eşlik edecek bellek seçenekleri 6 GB’ye kadar uzanıyor. Telefon için sunulan maksimum depolama alanı seçeneği ise 128 GB. China Telecom’un internet sitesine bakıldığında ise işlemci kısmında MediaTek Helio G85 ismi görülüyor.

China Telecom’un internet sitesinde Redmi 10X’in 1499 yuan karşılığında satılacağı belirtiliyor. Bu da Redmi Note 9’un satış fiyatının 210 dolar civarında olabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER