Teknoloji

Redmi Note 9 Pro 5G ile ilgili detaylar netleşiyor

Redmi Note 9 serisi mart ayında tanıtılmış, ancak Xiaomi’nin ana vatanı Çin’de piyasaya çıkmamıştı. Seri, Çin pazarına 5G desteğiyle birlikte giriş yapmaya hazırlanıyor. Redmi Note 9 ve Note 9 Pro 5G modelleri, 26 Kasım’da resmen tanıtılacak. Geri sayımda sona yaklaşırken, Redmi Note 9 Pro 5G’nin önemli teknik özellikleri de netleşiyor.

Bu konudaki en önemli paylaşım, Redmi’nin genel müdürü Lu Weibing’den geldi. Weibing’in paylaşımına göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemci bulunacak. Weibo’da dolaşan bir görsel ise telefonun başka teknik özellikleri konusunda ipucu veriyor.

Buna göre, telefonda 120Hz yenileme hızına sahip 6.68 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunacak. 33W hızlı şarj destekli 4820 mAh pil, kızılötesi sensörü, kulaklık jakı ve NFC de telefonun şimdiden konuşulan özellikleri arasında yer alıyor.

Bu özellikler, Xiaomi Mi 10T Lite’ta da mevcut. Dolayısıyla Redmi Note 9 Pro 5G’nin bu cihazın farklı isimlendirilmiş bir versiyonu olduğu söylenebilir. İki telefon arasındaki tek farkın Redmi Note 9 Pro 5G’de ana kamera görevini 108 megapiksel sensörün üstlenmesi olacağı konuşuluyor.

redmi note 9 pro 5g

Lu Weibing, Redmi Note 9 Pro 5G için başka bir paylaşım daha yaptı. Bu paylaşımda akılı telefonun renkli kutusunu görmek mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER