Manşetler

Video: Redmi Note 9 Kutusundan Çıkıyor

Video: Redmi Note 9 Kutusundan Çıkıyor

Redmi Note 9
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Redmi Note 9 haziran ayı içinde Türkiye’de satışa sunuldu. 2999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan bu Android telefon elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir Redmi Note 9 incelemesi yayınlayacağız. Bunun öncesinde akıllı telefonu kutusundan çıkarıyoruz. Redmi Note 9 kutu içeriği ve diğer detaylar videoda yer alıyor.

Redmi Note 9’un Türkiye’deki yetkili satıcısı Evofone, kutunun hemen dışına Türkçe kullanım kılavuzu ve garanti belgesini iliştirmiş. Kutunun kapağını kaldırdığımızda bizi karşılayan büyükçe zarfın içinde de İngilizce kullanım kılavuzu ve garanti belgesi var. Ayrıca bu zarfın içinde şeffaf kılıf da mevcut. Şeffaf kılıf telefonu sıkıca sarıyor, hatta USB-C portunu da kapakla kapatabilirsiniz.

Daha sonra sıra Redmi Note 9’a geliyor. Elimizde orman yeşili Redmi Note 9 var. Ön tarafı Corning Gorilla Glass 5 gibi sağlam bir camla kaplı. Ancak Xiaomi bununla yetinmeyerek telefona koruyucu ekran filmini de en baştan yapıştırmış. Telefonun kenarları ve arkası plastikle kaplı. Biraz kalın ve ağır olsa da, avuç içinde rahatlıkla kavrayıp kullanmak mümkün oluyor.

Kutudan çıkanlara devam ettiğimizde 18W şarj adaptörünü ve bir ucu USB-A diğer ucu USB-C olan bir bağlantı kablosunu görüyoruz. Kulaklık çıkmıyor. Ancak telefonda 3.5mm kulaklık jakı var. İstediğiniz kulaklığı kullanma konusunda hareket alanınız epey geniş görünüyor.

Kurulum işlemleri birkaç dakikada tamamlanıyor. Normal bir Android telefonunun kurulumuna benzer adımlar mevcut. Google hesabı girişi, eski telefondan veri kopyalama gibi adımlar var. Arkadaki parmak izi okuyucusuna parmak izi ekleme işlemini de kurulum sırasında yerine getirebilirsiniz. Ayrıca eğer varsa, Mi hesabınızla da kullanıcı girişi yapabilir, başlangıç sırasında kullanacağınız temayı seçenekler arasından belirleyebilirsiniz.

En sonunda MIUI 11 kullanıcı arayüzü ana ekranıyla karşımıza çıkıyor. Bu arayüz Android 10’un üstünde yüklü olarak geliyor. Google uygulamaları ve servisleri seçtiğimiz Klasik temada ön planda görünüyor. Tabii ki, çeşitli Mi ekosistemi uygulamaları da mevcut. Çeşitli ön yüklü oyunlar da dikkat çekiyor.

Çok yakında detaylı bir Redmi Note 9 incelemesi yayında olacak. Eğer bu telefonla ilgili olarak aklınıza takılanlar varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

Redmi Note 9 özellikleri

  • 6.53 inç, 1080 x 2340 piksel IPS LCD ekran
  • MediaTek Helio G85 işlemci
  • 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza (2999 TL)
    4 GB RAM, 128 GB dahili hafıza (3199 TL)
  • 5020 mAh pil, 18W hızlı şarj
  • Arka kamera: 48 MP, f/1.8, 26mm (ana kamera), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF
    8 MP, f/2.2, 118 derece (ultra geniş açı), 1/4.0″, 1.12µm
    2 MP, f/2.4, (makro), AF
    2 MP, f/2.4, (derinlik)
  • Ön kamera: 13 MP, f/2.3, 29mm, 1/3.1″, 1.12µm
  • Android 10, MIUI 11
Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER