Teknoloji

Redmi Note 8 serisinden önemli satış başarısı

redmi note 8

Redmi Note 8 serisi ağustos ayının sonu itibarıyla gözler önüne çıkmıştı. Note 8 ve Note 8 Pro, tanıtılmalarından kısa süre sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede satışa sunulmuştu. Redmi’nin tanıtımdan yaklaşık üç ay sonra yaptığı açıklama, Note 8 ve Note 8 Pro’nun küresel ölçekte 10 milyon satış rakamına ulaştığını gösteriyor.

Redmi, bu başarıyı kutlamak için ana vatanı Çin’de özel bir indirime gitti. Şirket, Note 8’in 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunu normalden daha uygun bir fiyat karşılığında sunuyor.

Note 8 ve Note 8 Pro’nun satış performansının tek başına değerlendirildiğinde bile oldukça etkileyici olduğu söylenebilir. Ancak işin içine Redmi Note 7 karşılaştırması girdiğinde tablo biraz daha etkileyici hâle geliyor.

Redmi Note 7 serisinin 10 milyon satış sayısına ulaşması dört ay sürmüştü. Note 8 serisi içinse bu sürenin bir ay kısaldığı görülüyor. Redmi’den yapılan açıklamada, şirketin üç ay boyunca her gün yaklaşık 110 bin Note 8 veya Note 8 Pro sattığı da belirtildi.

Redmi Note 8 serisinin başarısını K30 serisiyle sürdürmek istiyor

Note 8 serisiyle önemli bir başarı yakalayan Redmi, şimdi gözünü yeni akıllı telefonu K30’a çevirmiş durumda. Yarın itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak olan Redmi K30, şirketin ilk 5G telefonu olacak. Delikli ekrana çift ön kameranın yerleştirilmesi de K30’un ön plana çıkarılan özellikleri arasında bulunuyor.

Redmi’nin K30 ile birlikte K30 Pro modelini de tanıtması bekleniyor. 5G desteğinin sadece K30 Pro’da sunulabileceği ve bu versiyonda daha hızlı şarj özelliklerinin bulunabileceği de söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER