Teknoloji

Redmi Note 8’den yeni haberler gelmeye devam ediyor

redmi note 8 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Redmi Note 8 serisinin üyeleri, 29 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkacak. Resmi tanıtım tarihi yaklaşırken, Redmi cephesinden telefonlara dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Çinli üretici, sosyal medya yoluyla yeni cihazlarının teknik özelliklerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Hem şirketin resmi Weibo hesabından hem de marka müdürü Lu Weibing’in hesabından yapılan en son paylaşımlar, Note 8 ve Note 8 Pro’nun işlemcilerini gösteriyor. Buna göre, Note 8’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 665 yonga seti bulunuyor. Note 8 Pro ise, MediaTek’in Helio G90T platformunun kullanıldığı ilk telefonlardan biri olarak gözler önüne çıkacak.

Daha önce ortaya çıkan taslaklar ve paylaşılan ipuçları sayesinde telefonların arkasında dört lensli kamera modüllerinin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Uzun süredir tanıtımı yapılan 64 megapiksellik kamera, akıllı telefonun Pro versiyonunda boy gösterecek. Resmi tanıtım belgelerine göre, Redmi Note 8’de ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek.

Note 8’in kamera sisteminde kısa süre önce duyurulan Samsung ISOCELL GM2’nin de bulunması bekleniyor. Lu Weibing tarafından paylaşılan örnek fotoğraflar, Note 8’in gece modunda etkileyici kareler yakalayabileceğini gösteriyor.

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro’nun fiyatı ne olacak?

Redmi Note 8 ve Pro versiyonunun kesin çıkış tarihleri ve fiyatlarını öğrenmek için 29 Ağustos’ta gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğine kadar sabretmek gerekiyor. Redmi Note 7, Çin’de 999 yuan (813 TL) gibi bir fiyat karşılığında satışa sunulmuştu. Note 8 ve Note 8 Pro’nun da aynı fiyat aralığında piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER