Fırsatlar

Redmi Note 8: Fiyat-performans telefonu isteyenlerin gözdesi

Redmi Note 8: Fiyat-performans telefonu isteyenlerin gözdesi

Xiaomi, Redmi markası altında yüksek fiyat-performans oranlı Android telefonlar sunuyor. Bu telefonlar Türkiye’de de epey ilgi görüyor. Şu sıralar Redmi Note 9 ve Note 9 Pro gibi modeller en güncel Redmi telefonları olarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Bununla birlikte Redmi Note 8 de fiyat-performans oranı yüksek bir seçenek olarak dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Redmi Note 8 uygun fiyatla mediamarkt.com.tr üzerinden müşterilere sunuluyor. Eğer daha yeni olan Note 9 serisi telefonlar sizin için çok ilgi çekici değilse, cebinizde daha fazla paranın kalmasını istiyorsanız, MediaMarkt üzerinden indirim fırsatıyla sunulan Redmi Note 8 modelini tercih edebilirsiniz.

Plastik ve cam birleşimi bir gövdeyle gelen Redmi Note 8, önü ve arkasında Gorilla Glass 5 ekran camı barındırıyor. Şık bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Ekranın üst kısmında su damlası biçiminde çentik yer alıyor. 8.4 milimetre ile yeterli bir kalınlığa sahip, 190 gr. ağırlığının ise bir akıllı telefon için makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz.

Yukarıda sözünü ettiğimiz damla çentikli ekran 6.3 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip. IPS LCD teknolojili ekranın en önemli özelliklerinden bir tanesi de 1080 x 2340 piksel çözünürlük desteğini barındırması. Yani 1080p çözünürlükte, keskin ve net bir ekran sunuluyor. 19.5:9 görüntü oranlı ekranın 409 ppi piksel yoğunluğu da gayet yeterli. Kısacası Redmi Note 8, fiyatına göre gayet iyi ve tatmin edici bir ekran barındırıyor.

İçerikdeki bileşenlere baktığımızda, bu telefonun Snapdragon 665 işlemciyle geldiğini görüyoruz. Bu telefonun takipçisi olan Note 9 modeli ise MediaTek işlemciyle geliyor. Snapdragon 700 serisi işlemcileri barındıran telefonları şu sıralar daha çok görüyoruz, ancak 665 işlemci de günlük işler ve optimum oyun deneyimi için Redmi Note 8 kullanıcılarına yetecektir. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza da bu uygun fiyatlı Android telefon modelinin diğer önemli özellikleri arasında bulunuyor.

Pil tarafında ise bu telefonun 4000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip olduğunu görüyoruz. İşlemcisi ve pili göz önünde bulundurulduğunda Note 8, bir günü rahatlıkla aşan bir çalışma ömrünü sahiplerine sunacaktır. Kutudan çıkan 18W şarj adaptörüyle telefonu normale göre daha kısa sürede şarj etmek de mümkün oluyor.

Redmi Note 8 kamera özellikleri

Kamera özelliklerine baktığımızda, arkada dört tane kameranın bulunduğunu görüyoruz. 48 megapiksel an kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro lens ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Bu kamera sistemi 4K video kaydı da yapabiliyor. Önde ise 13 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu kamera sistemiyle her ortamda ihtiyaçlarınızı karşılayacak, verdiğiniz fiyatın karşılığını verecek fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz.

Biyometrik güvenlik tarafında parmak izi okuyucusunu görüyoruz. Bu birim arkada, kamera sisteminin altında yer alıyor. Ayrıca daha pratik bir çözüm isteyenler için ön kamera yardımıyla sunulan yüz tanıma da bulunuyor. Redmi Note 8’de Android 9 Pie yüklü geliyor, ancak bu telefonun ağustos ayı içinde Android 10 ve MIUI 12 güncellemelerini alacağı belirtiliyor. Böylelikle kullanıcılar en güncel Android ve MIUI yazılımlarını kullanma imkanı yakalayabiliyor.

Her ne kadar yaşı bire yaklaşsa da, Redmi Note 8 hâlâ yüksek fiyat-performans oranlı ve kullanışlı bir Android telefon seçeneği olarak tüketicileri bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER