Teknoloji

Bir süredir beklenen Redmi Note 7 Pro nihayet duyuruldu

redmi note 7 pro

Redmi Note 7 Pro, bir süredir beklenen bir Android telefondu ve nihayet resmiyet kazandı. Diğer Xiaomi telefonları gibi, fiyat ve performans arasında iyi bir denge yakalamayı hedefleyen Redmi Note 7 Pro, bu yılın başında Xiaomi’den ayrılarak ayrı bir marka hâline gelen Redmi’nin ikinci telefonu olma özelliğini de taşıyor.

Redmi Note 7 Pro’da 6.3 inç Full HD+, 19.5:9 görüntü oranlı ekran yer alıyor. Ekran Corning Gorilla 5 sağlam camla kaplı, böylelikle çiziklere ve zararlara karşı daha korunaklı hâle geliyor. Ekran parlak güneş ışığı altında otomatik olarak en yüksek aydınlatma seviyesine ulaşıyor. Ayrıca bir şeyler okurken de otomatik olarak daha sıcak renk tonlarına geçiyor.

Redmi Note 7 Pro’nun önünde 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamera yer alıyor. Bu kamera çeşitli yapay zekâ özelliklerini barındırıyor. AI Güzellik, AI Portre, AI Sahne Algılama, AI Yüz Kilidi Açma gibi yapay zekâ tabanlı işlevler ve özellikler mevcut. Aynı zamanda “Stüdyo Işığı Selfie” olarak Türkçeleştirebileceğimiz, selfie fotoğraflara stüdyoda çekilmiş izlenimi veren yazılımsal mod da mevcut.

 

Arkada yer alan çift kameradan bir tanesi 5 megapiksel çözünürlüklü, yapay zekâ tabanlı sahne algılama ve hızlı netleme için kullanılıyor. Ana kamera ise 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. AI Portrait 2.0 olarak adlandırılan, ön kameradaki AI Portre modundan daha akıllı bir mod da arka kamerada bulunuyor.

Arkadaki 48 megapiksel kamerada Sony IMX586 sensör bulunuyor. Bu sensörü son birkaç hafta içinde çıkan çeşitli akıllı telefonlarda görüyoruz. Poster kalitesinde fotoğraflar çekmeye yetenekli olan bu kameranın 1.6um piksel boyutu ve 4’ü 1 arada Super Pixel işlevi de bulunuyor. f/1.79 diyafram açıklığı da düşük ışıkta iyi performans vadediyor. Kamera saniyede 30 kare hızında 4K UHD video kaydı yapabiliyor.

Redmi Note 7 Pro’da Qualcomm üretimi, Snapdragon 675 bulunuyor. Bu işlemcide Kryo 460 CPU ve Adreno 612 GPU bulunuyor. Ayrıca Spectra 250LISP de mevcut.

Telefonun içinde en büyük alanı 4000 mAh kapasiteli pil kaplıyor. Quick Charge 4 destekli bu pil süper hızlı şarj yetenekleri sunuyor. Tabii ki, bunun için kutudan çıkan USB-C şarj adaptörünü kullanmak gerekiyor.

Redmi Note 7 Pro’da 3.5 mm kulaklık jakı da var. Tepede ise telefonun uzaktan kumanda olarak işlev görmesine yardımcı olan kızıl ötesi port da yer alıyor.

Cihazın Neptün mavisi, Nebula mavisi ve uzay grisi gibi renk seçenekleri mevcut. Mavi ve kırmızı renklerde gradyan tonlar dikkat çekiyor. Arkası da Corning Gorilla Glass 5 camla kaplı. Çift camlı gövde 2.5D seviyesinde yoğunluk sağlıyor.

Redmi Note 7 Pro’nun 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı versiyonu Hindistan’da 1062 TL’ye karşılık gelen bir fiyattan satılacak. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyon da 1290 TL’ye satılacak. Cihazın 13 Mart’ta Hindistan’da satışa sunulacağı belirtilirken diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı hakkında bir bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER