Manşetler

Bağımsız Redmi markasının ilk ürünü: Redmi Note 7

redmi note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen yılın sonlarında Xiaomi başkanı Lin Bin, 48 megapiksel kameralı bir telefonun geleceğini işaret etmişti. Şirket, bu telefonu dün gerçekleştirdiği bir etkinlikte gösterdi. Dikkat çekici teknik özelliklerinin olmasına karşın, bu telefon giriş seviyesi bir marka olarak konumlandırılan Redmi altında sunuluyor. Redmi Note 7 karşınızda.

Redmi Note 7 tasarım açısından Xiaomi’nin birkaç hafta önce duyurduğu; daha küçük boyutlu, düşük fiyatlı Mi Play modeline benziyor. Ekranda dairesel çentik bulunurken arka tarafta renkli gradyanlarla kaplanmış. Yine arkada parmak izi sensörü ve çift kamera mevcut. Kameralardan biri 48 megapiksel, f/1.8 lens barındırıyor. Dİğeri de 5 megapiksel çözünürlüklü ve derinlik bilgisini almaya odaklanıyor.

Kamera 48 milyon adet, 0.8 mikron boyutunda küçük pikselleri ışığın yeterli olduğu ortamlarda bağımsız şekilde kullanıyor. Düşük ışıkta ise komşu pikselleri birleştirip, 1.6 mikron genişlikli piksellerle, 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Sensör fiziksel açıdan çoğu akıllı telefonda gördüklerimizden biraz daha büyük. Bu da ona güçlü ışık yakalama yetenekleri kazandırıyor.

redmi note 7

Bunun dışında Redmi Note 7’de 6.3 inç, 19.5:9 1080p ekran, Snapdragon 660 işlemci, 13 megapiksel selfie kamerası, 4000 mAh kapasiteli pil, USB-C üzerinden şarj ve kulaklık jakı bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta CEO Lei Jun, Redmi’nin e-ticarete ve maliyette verimliliğe odaklanan bağımsız bir marka olarak işleyeceğini söylemiş, Xiaomi’ye ise üst sınıf akıllı telefonlara ve fiziksel mağazalara odaklanma imkanı vermişti. Önceki Redmi telefonları özellikle Hindistan’da epey ilgi görmüştü. Ancak Xiaomi şimdiye kadar markayı çok fazla öne çıkarmamayı tercih etmişti. Note 7’nin arkasında “Redmi by Xiaomi” şeklinde slogana sahip yeni bir logo bulunuyor.

Redmi Note 7 Çin’de, 999 yuan (yaklaşık 804 TL) fiyat etiketiyle satılacak. Bu fiyata 3 GB RAM ve 32 GB kapasiteli depolama alanı sunuluyor. 1399 yuan (yaklaşık 1127 TL) karşılığında ise 6 GB RAM ve 64 GB kapasiteli versiyonu satın almak mümkün oluyor.

Lei etkinlik sahnesinde Note 7’yi şimdiye kadar duyurulmuş iki 48 megapiksel kameralı akıllı telefon; Honor View 20 ve Huawei Nova 4 ile de karşılaştırmayı ihmal etmedi.

Redmi Note 7 öncelikle Çin’de satışa sunulacak. Ancak daha sonra Hindistan’da ve Xiaomi telefonlarının piyasaya çıktığı diğer ülkelere de giriş yapacak.

İLGİLİ HABERLER