Teknoloji

Note 7’nin satış performansı Redmi’yi güldürüyor

redmi note 7 inceleme

Redmi, Note 7 serisiyle kendisini Xiaomi’den farklı bir yerde konumlandırma konusunda ilk adımını atmıştı. Küresel ölçekte satışa sunulmasının üstünden henüz altı ay bile geçmeyen Note 7, performansıyla Xiaomi’nin yüzünü güldürmeyi başarmış durumda. Çatı şirketi konumundaki Xiaomi’den yapılan açıklamada, Note 7 satışlarının 15 milyonu geçtiği belirtildi.

Söz konusu sayıya dahil telefonlar hakkında bilgi vermeden önce, Redmi’nin Hindistan’daki isimlendirme stratejisinden bahsetmekte fayda var. Tüm dünyada Note 7 olarak satılan telefon, Hindistan’da Note 7S adıyla satılıyor. Buna ek olarak, telefonun 12 megapiksel kameralı bir versiyonu da kısa süre için Hindistan’da Note 7 adıyla satılmıştı. Söz konusu model yerini daha sonra Note 7S’e bırakmıştı. Kısacası; Redmi’nin hesabına Note 7, Note 7 Pro ve Note 7S modelleri dahil edilmiş durumda.

Çinli üretici, geçtiğimiz mayıs ayında da Note 7’nin küresel ölçekte 10 milyon satış rakamını geçtiğini duyurmuştu.

Redmi Note 7, başarısıyla kendisiyle benzer çizgide konumlanan başka bir cihaz olan Honor 8X’i gölgede bırakmışa benziyor. Honor 8X’in de 15 milyon satış rakamını geçtiği hafta içinde açıklanmıştı. Ancak 8X’in bu seviyeye çıkması dokuz ayı bulmuştu. Note 7 ise 6 aydan kısa bir sürede önemli bir başarıya imza atmış oldu.

İLGİLİ HABERLER