Teknoloji

Xiaomi’de Redmi Note 14 serisi için hazırlıklar başladı

Redmi Note 13 redmi note 14

Redmi Note 13 serisi 2024’ün ilk günlerinde dünyaya açılacak. Çin dışında ilk olarak Hindistan’da satışa sunulacak olan telefonlar, daha sonra diğer ülkelerde kullanıcılarla buluşacak. Note 13’ün küresel pazara çıkışı için geri sayım devam ederken, Xiaomi cephesinde Redmi Note 14 serisi için de hazırlıklar başlamış durumda.

Sızıntılara göre, Realme de Realme 12 serisi akıllı telefonlarını 2024’ün ilk çeyreğinde tanıtmayı planlıyor. Bu seride çok sayıda modelin kullanıcılarla buluşması beklenirken, şu an için sadece Realme 12 Pro ve Pro+ modelleriyle ilgili olduğu söylenen detaylar etrafta dolaşıyor. Redmi’nin Note 14 serisiyle Realme 12 serisinin doğrudan rekabete gireceği söylendiği için Realme’nin telefonlarıyla ilgili detaylar Note 14 serisine de ışık tutmaya yardımcı olabilir.

Realme 12 Pro ve Pro+’ın kalbinde Snapdragon 7 Gen 3 işlemcinin bulunması bekleniyor. Realme 12 Pro’nun 2x optik yakınlaştırma özellikli Sony IMX709 telefoto kamerayla geleceği, Pro+ modelin ise 3x optik yakınlaştırma yapabilen 64 megapiksel OmniVision OV64B telefoto kamera taşıyacağı söyleniyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Realme 12 serisiyle, özellikle Pro ve Pro+ modellerle, Redmi Note 14 serisinin doğrudan rekabet içinde olması bekleniyor. Note 13 serisi Çin’de eylül ayında tanıtıldığı için Xiaomi’nin Note 14 serisini önümüzdeki şubat veya mart ayından önce duyurmasına ihtimal verilmiyor. Note 14 serisinin üyelerinin kavisli ekranlara ve amiral gemisi seviyesi bazı özelliklere sahip olması beklenirken, fiyatlarının da Realme imzalı rakipleriyle benzer olacağı söyleniyor. Xiaomi’nin bu seride amiral gemisi cihazlarındaki kamera yeteneklerine yer vermesi de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Redmi Note 14 hakkında şimdilik çok şey bilinmiyor

Redmi Note 14 serisi hakkında şu an için net bir bilgi mevcut değil. Rakip marka olan Realme’nin periskop telefoto kameralı 12 Pro modellerini Çin’de 2000 yuan (8292 TL) civarında fiyatlarla sunmayı planladığı bir ortamda Redmi’nin de Note 14 serisinin Pro modellerini benzer özellikler ve benzer fiyatlarla sunması sürpriz olmayacaktır. Ancak daha fazla tahmin yürütmeden önce seriyle ilgili bazı detayların sızmasını beklemekte fayda olduğunu söylemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER